Kreikkalainen tankkeri kateissa Länsi-Afrikan edustalla

Polttoainelastissa oleva tankkeri katosi miehistöineen Norsunluurannikon edustalla lauantaina. Aluksen pelätään joutuneen merirosvojen kaappaamaksi.

Ulkomaat

Kreikkalainen tankkeri ja 24 miehistön jäsensä ovat kateissa Guineanlahdella Norsunluurannikon edustalla. Aluksen pelätään joutuneen merirosvojen kaappaamaksi.

Orfeas-nimisen tankkerin lastina on 32 000 tonnia bensiiniä. Lasti oli määrä purkaa Abidjanin satamassa Norsunluurannikolla jo lauantaina. Sen sijaan tankkeri jatkoi matkaansa kohti etelää ilman varoitusta tai selitystä reitin vaihdoksesta, laivayhtiö kertoi maanantaina.

Alukseen oltiin yhteydessä viimeksi lauantaiaamuna, mutta sen jälkeen yhteyttä ei ole saatu. Viimeisistä sijaintitiedoista päätellen Bahaman lipun alla oleva alus saattaisi olla matkalla kohti Nigerian Lagosia.

Merirosvot ovat kaapanneet useita aluksia Länsi-Afrikan edustalla viime kuukausina. Toisin kuin Somalian edustalla, eivät merirosvot ole yleensä vaatineet Länsi-Afrikan vesillä lunnaita miehistöstä. Sen sijaan laivojen lasti on varastettu.

Lähteet: AFP, Reuters