Perussuomalaiset suivaantuivat potrettisivustosta

Osa perussuomalaisista on tyrmistynyt kuntavaaliehdokkaille irvailevista nettisivuista, mutta puolueen puheenjohtaja suhtautuu kuvablogiin tyynesti.

politiikka
Kuva Per Looks -sivustolta.
Kuva Per Looks -sivustolta.Yle

Per Looks -niminen sivusto on levinnyt nopeasti sosiaalisessa mediassa viime vuorokauden aikana. Kuvablogiin on kerätty perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaiden potretteja.

Perussuomalaisten puoluetoimisto on sitä mieltä, että sivusto leimaa heitä. Puoluetoimiston yleismies näkee sivuston jatkona vasemmistomedian parjauskampanjalle.

- Perussuomalaisista yritetään tehdä tyhmiä ja osaamattomia, tämä on ihan jatkumo siitä asiasta, kertoo työmies Matti Putkonen.

Netissä kuvista on syntynyt melkoinen polemiikki. Lisää löylyä löi vasemmistoliiton helsinkiläinen kuntavaaliehdokas J. P. Roos, joka luonnehti Uuden Suomen blogissaan perussuomalaisia "karmean näköisiksi". Emeritusprofessori perui myöhemmin puheensa, mutta muotokuvat ehtivät jo saada poliittisen leiman.

"Suomi on täynnä rumankomeita miehiä"

Nettisivut työstänyt graafinen suunnittelija ei ole vastannut Yle Uutisten haastattelupyyntöön. Neloselle hän kiisti poliittisen motiivin ja ilmoitti irvailevansa katumuotia esittelevälle Hel Looks -blogille (siirryt toiseen palveluun).

Perussuomalaisten puoluetoimistossa galleria toivotetaan joka tapauksessa mahdollisimman kauas bittiavaruuteen.

- Osoittaa sitten sivuston ylläpitäjän luuserimaisuutta, jos ei tee tälle asialle mitään, toteaa Putkonen.

Toistuvien kohujen karaisema puolueen puheenjohtaja sen sijaan suhtautuu tilanteeseen rauhallisesti.

- Suomi on täynnä kaltaisiani rumankomeita miehiä, jotka ovat yleensä luotettavia. Perussuomalaiset ovat kansan mielissä ja sydämissä, kun vaalit painavat päälle. Siitä tuo sivusto kertoo, Soini kirjoitti tekstiviestitse Englannista.