1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaupunginorkesteri sai 200 soittokaveria

Helsingin musiikkiluokkalaiset osoittavat tiistaina soittotaitojaan Musiikkitalossa. Helsingin kaupunginorkesterin Juniorikonsertissa kuullaan muun muassa Vivaldia ja Beethovenia.

kulttuuri
Helsingin kaupunginorkesterin Juniorikonsertin harjoitukset

Nuorten viulistien sormet napsuvat Vaaleanpunainen pantteri -elokuvan teeman tahtiin Musiikkitalon lavalla, joka tulvii jännitystä ja soittointoa.

Helsingin musiikkiluokkien viidesluokkalaiset hioivat tiistaina päivällä yhteistä säveltään kaupunginorkesterin kanssa illan konserttia varten.

"Keskityn pelkkään nuottiin"

Takarivistä pasuunasolistiksi ponkaissut Joni Taskinen myöntää jännittävänsä. Soitettavana olevan Alan MenkeninZero to Heronhaastavimmat kohdat ovat jo tiedossa.

Keskityn pelkkään nuottiin ja yritän karistaa muut asiat mielestä

Joni Taskinen

- Oikein ne nopeat kohdat, missä on monta eri säveltä, niin niissä pitää vähän tsempata. Enimmäkseen mä keskityn pelkkään nuottiin ja yritän karistaa muut asiat mielestä, sanoo Vuosaaren vitosluokalta tuleva Joni.

Viulusolistiksi valittu Laura Kukkonen on harjoitellut pari kuukautta omaa vuodenaikaansa, Vivaldin Kevättä.

Jos harjoittelee kunnolla, niin kyllä se nyt onnistuu

Laura Kukkonen

- No jos harjoittelee kunnolla niin kyllä se nyt onnistuu, pohtii Porolahden ala-asteelta tuleva Laura klassikkosävellystä.

Kummilapsia ja junioreita

Suurorkesteri on henkistä jatkoa Helsingin kaupunginorkesterin kummilapsi-projektille, jota orkesteri veti vuosina 2000–2007. Uutta kummilapsi-sukupolvea syntyy koko ajan, sillä HKO kutsuu kaikki vuonna 2012 syntyneet helsinkiläisvauvat kummilapsikseen uudessa projektissa.

Osana Juniorikonserttia HKO:n äänenjohtajat ovat pitäneet stemmaharjoituksia yhdessä koululaisten kanssa. Kapellimestari Erkki Lasonpalo saa koululaisten innosta apua yli kaksisataapäisen porukan johtamiseen.

- Täytyy sanoa, että ihan supertsemppaajia nuo ovat. Ensimmäinen harjoitus on lasten kanssa usein heikompi kuin ammattilaisten kanssa lähtötasoltaan, mutta se tsemppaus on huikeampaa. Usein ne tulevat rinnalle ja jopa vähän ohi.

Ihan supertsemppaajia nuo ovat

Erkki Lasonpalo

Pasunisti Joni Taskisella on haaveita soittouran jatkamisesta.

- Se, että isona pääsisi johonkin bändiin tai isäni töihin palokunnan soittokuntaan.

Helsingin kaupunginorkesteri aikoo jatkaa konsertointia musiikkiluokkien viidesluokkalaisten kuorolaisten ja soittajien kanssa.

Lue seuraavaksi