1. yle.fi
  2. Uutiset

Lasten ja nuorten sävellyskilpailu huipentuu finaalikonsertteihin

Keskiviikkona ja torstaina finalistit esittävät kappaleensa Kotkan ja Kouvolan konserteissa, jonka jälkeen tuomaristo valitsee voittajan. Uuno Klami -sävellyskilpailu järjestetään nyt toista kertaa.

kulttuuri
jasmin mönkkönen soittaa pianoa
Yle / Kirsi Partanen

Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu järjestetään nyt toista kertaa. Kilpailuun saapui kaikkiaan 39 sävellystä ympäri Suomea ja finalistit julkistettiin toukokuussa.

Ssävellyskilpailun 10-15 -vuotiaiden sarjan finaalissa ovat kotkalainen Jasmin Mönkkönen, tamperelaiset Santeri Kaario ja Tuulikki Paulasto sekä maskulainen Elisa Pelkonen ja mikkeliläinen Aapo Tähkäpää.

16-19 -vuotiaiden sarjan finalistit ovat espoolaiset Ilkka Aunu ja Iiris Kaasinen sekä oululainen Tuomas Kettunen, vartsalalainen Jasper Koekoek ja helsinkiläinen Saara Lindahl.

Kilpailu huipentuu 10.-11.10 finaalikonsertteihin, jotka pidetään Kotkassa ja Kouvolassa. Tuomaristo valitsee voittajan finaalikonserttien jälkeen.

Tuomaristossa ovat säveltäjä, kapellimestari Atso Almila sekä säveltäjät Markus Fagerudd, Kimmo Hakola, Kirmo Lintinen ja Lotta Wennäkoski. Konserttien orkesterina toimii Kymi Sinfonietta.

Yle Radio 1 lähettää finaalikonsertin torstaina 11.10. alkaen klo 19.03.

Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Tuolloin 10-15 -vuotiaiden sarjan voitti espoolainen Johannes Piirto ja 16-19 -vuotiaiden sarjan helsinkiläinen Juhani Vesikkala.

Lue seuraavaksi