Talouspaperi korvaa suodatinpussin kahvinkeitossa

Suodatinpussit loppu, mutta kahvihammasta kolottaa. Ei hätää, sillä suodatinpussin voi korvata vaikka talous- tai vessapaperilla.

Kuva: Eila Haikarainen / Yle

Kahvinkeittimen voi panna porisemaan, vaikka suodatinpussit olisivat päässeet kotoa loppumaan. Suodattimeen voi nimittäin sujauttaa esimerkiksi nenäliinan, talous- tai vessapaperia.

- Jos ne ovat kaikki käyttämättömiä, ei liene suurtakaan merkitystä, mitä niistä käyttää. Tuntuu kyllä mukavammalta ajatukselta käyttää talouspaperia. Siinä myös arkki on suurempi, joten se muotoutuu keittimeen hyvin, Itä-Hämeen marttojen erikoisneuvoja Pirkko Rosti sanoo.

Kekseliäs onnistuu kahvinkeitossa, vaikka paperiakaan ei kotoa löytyisi. Pirkko Rostin mukaan esimerkiiksi kiehuvassa vedessä puhdistettu lakanakankaan palanen toimii yhtälailla suodatinpussina.

Suodatinkahvi valmistuu myös perinteisin menetelmin ilman keitintä: Laitetaan vanhanajan kahvipannuun vesi ja kiehautetaan se. Lisätään porot ja annetaan jälleen kiehahtaa. Juoma on valmista, kun porot ovat laskeutuneet astian pohjalle.

Suodatinpussin voi uusiokäyttää, puruja ei

Jos kahvinkeittimeen on unohtunut edellisen käyttökerran jäljiltä vanha suodatinpussi, senkinvoi tarvittaessa uusiokäyttää.

Oikein vanhat nuukamummot huuhtelevat suodatinpussin ja käyttävät sen uudelleen.

Pirkko Rosti

- Oikein vanhat nuukamummot huuhtelevat pussin ja käyttävät sen uudelleen. Useimmat ovat kuitenkin tottuneet siihen, että pussi on kertakäyttöinen, Pirkko Rosti sanoo.

Vaikka suodatinpussin voi siis jopa käyttää uudelleen, kertaalleen käytettyihin kahvinpuruihin marttaneuvoja ei turvautuisi.

- Olen vanhana ihmisenä elänyt aikaa, jolloin keitettiin niin sanotut sumpit. Melkein olisin ennemmin ilman kahvia kuin joisin sumppia. Se ei ole mikään makunautinto. Mieluummin keitän hyvät teet, sillä sitä on kaapissa aina.