Toyota kutsuu Suomessa lähes 26 000 autoa korjattavaksi - syynä tulipalovaara

Toyotan mukaan palovaara on olemassa vain, jos ikkunannostimen kytkinyksikköä on voideltu sopimattomalla voiteluaineella. Korjauskutsu koskee vuosien 2006 - 2008 Auris, Camry, Corolla, RAV4 ja Yaris -malleja.

talous

Autonvalmistaja Toyota kutsuu Suomessa 25 800 autoa korjattavaksi sähköisen ikkunakytkimen takertelun ja sen aiheuttaman tulipalovaaran takia. Korjauskutsu on osa maailmanlaajuista kampanjaa.

Huoltokutsu koskee vuosien 2006 - 2008 Auris, Camry, Corolla, RAV4 ja Yaris -malleja. Kyseisten automallien kuljettajan ovessa oleva sähköinen ikkunakytkin saattaa ylikuumentua ja syttyä palamaan.

Toyotan Suomen tiedotuspäällikkö Kalle Kalaja huomauttaa, että palovaara on olemassa vain, jos kytkinyksikköä on voideltu sopimattomalla, esimerkiksi pesevällä voiteluaineella. Jos kytkimelle ei ole tehty tuotannonjälkeistä voitelua, ylikuumenemisvaaraa ei hänen mukaansa ole.

Kalajan mukaan korjauskutsun tärkein syy on katkaisijoiden käyttöä haittaava takertelu, ei ylikuumenemisriski.

- Toyota itse ei ole pystynyt erilaisissa kokeissa saamaan kytkinyksikköä edes savuamaan kauheasti, mutta pahimmassa tapauksessa voidaan puhua siitä, että siinä olisi jonkinlainen palovaraa olemassa, Kalaja sanoo.

Suomessa ei ole tehty havaintoja ylikuumenemisesta.

Toyotan mukaan kampanjaan kuuluvien autojen haltijoille lähetetään asiasta kertova kirje.