Björkman johtamaan näyttelijöiden koulutusta

Teatterikorkeakoulu jatkaa nimekkäiden näyttelijöiden nimityksiä professorin virkaan. Björkman seuraa näyttelijäntyön professorina tänä kesänä lopettanutta Vesa Vierikkoa.

kulttuuri
Hannu-Pekka Björkman.
Hannu-Pekka Björkman.Roni Rekomaa / Str / Lehtikuva

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman on valittu Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professoriksi. Hän aloittaa tehtävässä ensi helmikuussa. Professuuri kestää vuoden 2018 alkupuolellle asti.

Björkman seuraa tehtävässä Vesa Vierikkoa, jonka toinen kausi professsorina loppui heinäkuussa.

Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyötä johtaa kaksi professoria. Heidän tehtävänsä on johtaa ja kehittää koulussa tapahtuvaa näyttelijäntyön opetusta.

Toinen näyttelijäntyön professori on Kati Outinen, jonka toinen kausi professorina kestää ainakin ensi vuoden heinäkuuhun asti.

Björkman on suomalaisille tuttu rooleistaan niin teatterissa ja televisiossa kuin elokuvissakin. Hänet on palkittu muun muassa parhaan miesnäyttelijän Jussi- ja Venla-palkinnoilla sekä vuoden teatterinäyttelijänä.

Tällä hetkellä hän esiintyy Münchenin Kammerspiele-teatterissa Kristian Smedsin ohjaamassa esityksessä Der imaginäre sibirische Zirkus des Rodion Raskolnikov.