Satakunnan tulvavahingot tuhansia hehtaareja

Maanmittauslaitos kartoittaa Satakunnan tulvien laajuutta tulvalennolla loppuviikosta. Poosjärvellä joudutaan jännittämään tulvaveden nousua vielä alkuviikkoon saakka.

Kotimaa
Asuinrakennus täysin tulvaveden saaratmana Poosjärvellä Porissa.
Asuinrakennus uppoamssa Poosjärvellä Porissa.Matti Kauvo / Yle

Satakunnan tulva-alueen laajuus on tuhansia hehtaareja arvioidaan Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta. Tulvavahinkojen määrää on erittäin vaikea arvioida ja todennäköisesti se muuttuu vielä merkittävästi.

Satakunnassa tulvahuiput ajoittuvat Isojärvellä ja Merikarvianjoella perjantaille ja lauantaille. Poosjärvellä tulvatilanteen odotetaan olevan pahimmillaan vasta maanantaina.

Pelastuslaitoksella ei tarvetta tulvaryhmän perustamiseen

Satakunnan pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Jyri Leppäkosken mukaan Satakunnassa tulvimisen riskipaikat ovat tiedossa ja niitä seurataan nyt tarkasti. Pelastuspäällikkö sysääkin varautumisen vastuuta satakuntalaisille kunnille ja asukkaille. Pelastuslaitoksen kannalta katsoen tulvat ovat hallinnassa, eikä yllättäviä tilanteita uskota tulevan, sanoo Leppäkoski.

- Kuntien kannattaa nyt olla hereillä ja tehdä tarvittaessa ne pengerrykset, jos sadetta saadaan vielä lisää. Satakunnan pelastuslaitos seuraa tilannetta tarkasti, mutta tarvetta erityisen tulvaryhmän perustamiselle ei ole. Meillä on joka alueella omat asiantuntijat, vakuuttaa pelastuspäällikkö Jyri Leppäkoski.