Outokumpu joutui puolustelemaan kruununjalokiven myyntiaikeita

Toimitusjohtajan mukaan yritysjärjestelyn hyödyt ja idea eivät valtaosin ole kadonneet mihinkään.

talous
Mika Seitovirta

Teräsyhtiö Outokumpu on joutunut puolustelemaan suurkauppaansa, jossa se aikoo ostaa saksalaisen Inoxumin. Kaupan toteutumiseksi Outokumpu joutuu myymään tärkeitä osia Inoxumista EU:n kilpailuviranomaisen vaatimuksesta.

Tiistaina Outokumpu ilmoitti myyvänsä yrityskauppaan kuuluvan huipputehokkaan italialaisen Ternin tehtaan. Näin päästäisiin eroon EU:n pelkäämistä kilpailuongelmista.

Markkinoilla Outokummun myynti-ilmoitusta säikähdettiin pahemman kerran. Yrityskaupassa ei ole kuulemma enää mitään mieltä tai hyötyä italialaisen kruununjalokiven myynnin jälkeen.

- Hyvät uutisethan tässä ovat, että me olemme tulkinneet, että nyt näillä ehdoilla tämä yritysjärjestely hyväksytään. Ja tämän yritysjärjestelyn hyödyt ja idea eivät valtaosin ole kadonneet mihinkään, vaan ne ovat edelleen olemassa, sanoo Outokummun toimitusjohtaja Mika Seitovirta.

Markkinoihin Outokummun vakuuttelu ei tehonnut. Outokummun osakekurssi valahti Helsingin pörssissä 5,5 prosenttia miinukselle.

Outokumpu ilmoitti tammikuussa ostavansa Inoxumin 2,7 miljardilla eurolla. Monien mielestä koko kauppa olisi halvempi perua tässä vaiheessa ja maksaa sopimussakot pois.

Euroopan komission odotetaan tekevän päätöksensä Inoxum-yrityskaupasta 16. marraskuuta mennessä.