Pakkasvakka Oy on Satakunnan Vuoden Yrittäjä 2012

Hyytävän kylmässä varastossa oli poikkeuksellisen lämmin tunnelma, kun säkyläläinen Pakkasvakka Oy palkittiin Satakunnan Vuoden Yrittäjä 2012 –palkinnolla.

Pakkasvakka
Janne Hulmi ja Tuure Hulmi seisovat koneen edessä.
Karri Laihonen / Yle

Satakunnan Vuoden Yrittäjäksi valittiin varastointialan yritys Pakkasvakka Oy. Säkylän Köörnummessa liiketoimintaansa harjoittavan Pakkasvakan palkitsemiseen vaikuttivat hyvä asema omalla erikoistumisalallaan, järkevä kasvu ja investoinnit. Satakunnan Vuoden 2012 Yrittäjä –valinnan tekivät Satakunnan Yrittäjien puheenjohtajisto paikallisyhdistysten tekemien ehdotusten perusteella.

- Pakkasvakka on oman alansa kärkiyrityksiä Suomessa ja sen lisäksi kasvava yritys. Pakkasvakka on myös pystynyt tässä tilanteessa investoimaan vahvasti, valottaa Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen valinnan taustoja.

Pakkasvakka Oy:n toimitusjohtaja Tuure Hulmin mukaan onnistunut liiketoiminta on perustunut maltilliseen ja pitkäjänteiseen työhön.

- Yrittäjällä pitää olla toki rohkeutta, mutta mitään uhkapeliä tämä ei saa olla. Pitkään olemme puurtaneet ja työ on meitä opettanut. Valinta Satakunnan Vuoden Yrittäjäksi on kaiken kaikkiaan mahdottoman hieno tunnustus, kertoo Tuure Hulmi.

Hallittu sukupolvenvaihdos

Yrityksen liikeidea perustuu kylmän varastointitilan vuokraamiseen. Paikalliset elintarvikeyritykset varastoivat tuotteitaan Pakkasvakan halliin, jonka lämpötila on -22º. Hulmin perheen lisäksi yritys työllistää kahdeksan työntekijää.

Pakkasvakka Oy:n historia ulottuu vuoteen 1971, jolloin nykyisen toimitusjohtajan Tuure Hulmin isä Asser Hulmi perusti yhdessä vaimonsa Lean sekä toisen pariskunnan kanssa Pakkasvakka Oy:n. Dynastia jatkuu, kun Tuure Hulmin vanhin poika Janne on tullut mukaan yhtiön päivittäiseen toimintaan. Pakkasvakassa tehdään hallittua sukupolvenvaihdosta.

- Janne sai juuri esikoisensa, joten kaipa tässä aletaan kohta ajamaan neljättä sukupolvea sisään, toimitusjohtaja Tuure Hulmi naurahtaa.