Vampyyrihoidosta vakavia seurauksia Hongkongissa

Kauneusklinikan potilas kuoli ja kolme muuta kamppailee elämästään. Oman veren käyttöä kauneushoidossa kutsutaan alalla vampyyripiikiksi.

Ulkomaat

Yksi hongkongilaisen kauneusklinikan asiakas on kuollut ja kolme on kriittisessä tilassa verensiirtotoimenpiteiden jälkeen. Keski-ikäinen nainen kuoli verenmyrkytykseen, kun hänen omaa vertaan piikitettiin käsiteltynä takaisin elimistöön.

Asiakkaiden saamaa hoitoa on kokeiltu syöpäpotilaille, mutta tässä tapauksessa kosmeettisiin tarkoituksiin. Sairaalaan joutuneet kolme asiakasta ovat 56-60-vuotiaita.

Viime vuosina kauneusklinikat muun muassa Yhdysvalloissa ja Britanniassa ovat markkinoineet "vampyyripiikkejä", joissa kasvojenkohotukseen käytetään botoksiinin sijaan asiakkaan omaa verta.

Hongkongin klinikan asiakkaat saivat pian toimenpiteen jälkeen kuumeen ja kärsivät huimaamisesta ja ripulista. Menehtyneen naisen aiemmassa verinäytteessä havaittiin erittäin vastustuskykyistä bakteeria. Veri ilmeisesti saastui jossain vaiheessa toimenpidettä.

Tapaus herättää usein toistuvan keskustelun siitä, miten Hongkong voisi panna sekalaisen lääkärien toiminnan ja lääkemarkkinat ojennukseen. Ongelma on huomattava muuallakin Aasiassa.

Lähteet: Reuters, AP