Uuden opiskelijan onnea: Katso tursajaiskuvat!

Ammattikorkeakoulu Centrian opiskelijoilla on Keski-Pohjanmaalla pitkä perinne tursajaisten eli uusien opiskelijoiden "kastajaisten" viettämisestä. Tänä vuonna 10.10. opiskelijoilla oli kamera mukanaan Kokkolan kaduilla liikkuessaan. Haalariasujen lisäksi kamera bongasi myös naamiaisasuja.

Kotimaa
Kuvassa AMK-opiskelijoiden Tursajaiset Kokkolassa 2012, kuvassa hoitajaopiskelijoita
Emilia Tuura
Kuvassa iso joukko naamioituneita opiskeiljoita viettämässä Tursajaisia puistossa
Ilta alkoi liikunnallisesti Länsipuistosta.Emilia Tuura

Ammattikorkeakoulun Kokkolan, Ylivieskan ja Pietarsaaren yksiköistä lähti tänä vuonna viitisensataa uutta ja vanhaa opiskelijaa viettämään tursajaisia. Ilta alkoi Länsipuistosta liikunnallisesti ja jatkui tehtävärasteilla kaduilla ja ravitsemusliikkeissä.

Kuvassa muun muassa ninja-asuisia opiskelijoita puistossa
Erasmus-vaihto-oppilaat pääasiassa ninjoina.Emilia Tuura

Tursajaiset ovat ikään kuin uusien opiskelijoiden kastajaiset. Heidät otetaan yhteisessä tempauksessa opiskelijayhteisön jäseniksi. Tursajaiset järjestää vuosittain opiskelijayhdistys Copsa.

Kuvassa naamioituneita AMK-opiskelijoita viettämässä Tursajaisia Kokkolan Länsipuistossa
Naamioituminen kuului kuvaan.Emilia Tuura

Tursajaistehtäviä olivat esimerkiksi karkkikaulanauhan syömisennätys, omenan kuljetus, vanhojen lastenohjelmien ja niiden tunnusmusiikkien tunnistaminen, kurkun kuljetus ja pantomiimitehtävät.

Kuvassa Tommi Havela, Pauli Yli ja taka-alalla Teemu Pohjonen
Järjestystä valvovien järkkäreiden esimies Tommi Havela(edessä vasemmalla) koordinoi joukkonsa ympäri kaupunkia pitäen opiskelijat järjestyksessä. Kuvassa oikealla Pauli Yli ja taka-alalla Teemu Pohjonen.Emilia Tuura

Tursajaisten järjestystä valvoivat opiskelijayhdistyksen järjestyshenkilöt. Kuuleman mukaan hauskaa taisi olla, mutta järjestäjien mukaan ei liian eli häiritsevän hauskaa.

Jutussa oli ensin virheellisesti nimetty oppilaitos Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu Centriaksi. Oikea nimi on Centria ammattikorkeakoulu. (Korjattu 12.10. kello 11.33).