Sotkamon Jymy uusiutumassa

Miesten Superpesiksen kestomenestyjä Sotkamon Jymy uusii kokoonpanoaan tulevaisuutta turvaten. Pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kasvattaa ensi kaudella seuraajakseen Mikko Korhosen. Pelaajapuolella ensimmäinen haaste on uransa päättäneen Jimi Heikkisen korvaajan löytyminen.

urheilu
Jimi Heikkinen lopettaa pesäpallouran tähän kauteen, Mikko Korhonen siirtyy pelinjohtajaksi vuonna 2014 ja ensi kaudella pelinjohtajana jatkava Mikko Kuosmanen siirtyy urheilutoimenjohtajaksi vuonna 2014.
Jimi Heikkinen lopettaa pesäpallouran tähän kauteen, Mikko Korhonen siirtyy pelinjohtajaksi vuonna 2014 ja ensi kaudella pelinjohtajana jatkava Mikko Kuosmanen siirtyy urheilutoimenjohtajaksi vuonna 2014.Jarmo Nuotio / Yle

Kestomenestyjä Sotkamon Jymy on asettanut tähtäimensä miesten Superpesiksessä jo pitkälle tulevaisuuteen. Tärkeimpänä kiinnekohtana on viestikapulan vieminen eteenpäin valmennuksessa. Ensin pelaajana ja sitten pelinjohtajana Jymyssä vaikuttanut Mikko Kuosmanen pitää viuhkasta kiinni vielä ensi kauden, minkä jälkeen vetovastuun ottaa pelaajavalmentaja Mikko Korhonen.

- Kyllä tätä on valmisteltu jo parin vuoden ajan, asia nyt vain kerrotaan julkisuuteen. Minä siirryn eteenpäin joukkueessa, eli pelinjohtajan pestiä seuraa urheilutoimenjohtajan paikalle siirtyminen.

Kuosmanen on sitoutunut Jymyyn ainakin viiden vuoden ajaksi. Hän kokee, että urheilutoimenjohtajana hän pääsee vaikuttamaan vieläkin syvemmälle seuran ja lajin asioihin.

- Jymy tekee jatkossakin asiat niin hyvin kuin vain mahdollista. Lajiväelle heitän kuitenkin kysymyksen siitä, kannattaisiko Superpesiksen joukkuemäärä pudottaa kymmeneen nykyisestä 12:sta? Tällä hetkellä joukkueiden taso vaihtelee rajusti, koska pelaajia ei vain ole riittävästi. Se helpottaisi myös seurojen taloutta, koska pelaajapalkkiot asettuisivat oikealle tasolle.

Korhonen odottaa jo innolla ensi kauden jälkeen vastaan tulevaa kaksivuotista pelinjohtajan vastuuta.

- Pelaajana olen toki käytettävissä ensikin kaudella, mikäli pelinjohtaja Kuosmanen palveluksiani kaipaa. Ainakaan tässä vaiheessa en ole vielä uraani pelaajana lopettanut.

Haasteita pelaajistossa

Valmennuspuoli on siis kunnossa pitkäksi aikaa eteenpäin. Suuremmat haasteet piilevätkin tällä hetkellä pelaajistolla. Jymyn ensi kauden pelaajisto on pitkälti tämän kauden kaltainen. Seura on sopinut Pohjois-Karjalasta kotoisin olevat Rautiaisen veljesten Immon ja Kostin kanssa jatkosta ainakin 2014 loppuun saakka.

Haasteita on kuitenkin vastapainona. Vuonna 2000 Superpesisuransa aloittanut ykkösvahti Jimi Heikkinen päättää komean uransa huipulla. Hänen jättää isot saappaat täytettäväksi niin kentällä kuin hengenluojana pukukopissakin. Paikattavana on myös kakkoskoppari Mikko Korhosen paikka viimeistään ensi kauden jälkeen. Lisähaastetta kuvioon tuo se, että jokeri Jani Komulainen ei ole vielä tehnyt päätöstä uransa jatkosta.

Jymy on aloittanut myös työn kouluttaakseen lukkari Toni Kohoselle mestaritason jatkajaa. Tehtävä on varautumista, sillä Kohosella on sopimusta Jymyn kanssa tässä vaiheessa ensi kauden verran jäljellä.

Ensi kaudella kilpailu kiristyy

Pelinjohtaja Mikko Kuosmanen odottaa tulevaa kautta mielenkiinnolla. Hän arvioi, että kilpailu kärjessä kiristyy.

- Mitaleista pelaa ensi kaudella viisi tai kuusi joukkuetta, kilpailullisesti on positiivisia merkkejä ilmassa.

Kuosmanen odottaa, että varsinkin Joensuu ja Hyvinkää nousevat haastajiksi.

- Ei tarvitse odottaa pelkästään Sotkamo - Vimpeli -koitoksia. Joensuun ja Hyvinkään lisäksi Koskenkorva ja JymyJussit tulevat varmasti kohti kärkikahinoita.

Hallitseva Suomen mestari Sotkamon Jymy on voittanut viimeisen 23 vuoden aikana 21 mitalia. Jymy on saavuttanut nyt ennätykselliset 13 mitalia putkeen ja seura on pesäpallon maratontaulukon ykkönen.