Robin tekee Beatlesit - keikka katolla!

Teinitähti Robin on mukana hyväntekeväisyyskampanja Nenäpäivän tempauksessa Turussa 19.10. Jos Turun Kauppatorilla oleviin lippaisiin kerätään tarpeeksi rahaa, Robin esiintyy tavaratalon katolta.

Robin Ruisrockissa. Kuva: Tomi Mikola

Turussa otetaan varaslähtö Nenäpäivän kampanjaan 19. lokakuuta Kauppatorin ympäristössä. Laulajatähti Robin esiintyy tavaratalo Sokos Wiklundin katolla kello 17 alkaen, jos torilla kerätään tarpeeksi varoja. 

- Turun Nenäpäivä sai pähkähullun idean. Siksi huimapäisenä esiintyjänä tunnettu Robin kulkee nyt The Beatlesin ja U2:n jalanjäljillä ja heittää kattokeikan, iloitsee tuottaja Joona Haarala Yle Turusta.

Huimapäisenä esiintyjänä tunnettu Robin kulkee nyt The Beatlesin ja U2:n jalanjäljillä ja heittää kattokeikan.

Joona Haarala

Iltapäivän aikana pidetään Robin-arpajaiset, joissa päävoittona 20 onnekkainta voittaa lipun Robinin VIP-tapaamiseen. 

SPR vie avun perille

Nenäpäivänä kerätyillä varoilla viedään apua perille usean avustusjärjestön kautta. Tapahtuman järjestävät Yle, Suomen Punainen Risti ja Turun Osuuskauppa.

- Edellisvuosien tapaan SPR:n avustuskohteena ovat sisällissodan runteleman Sierra Leonen lapset. Paikallisen Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset jakavat tietoa tartuntataudeista ja hygieniasta sekä osallistuvat myös kansallisiin terveyskampanjoihin, muun muassa malariaverkon massajakeluun, kertoo järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki SPR:n Varsinais-Suomen piiristä.

Punainen Risti on opettanut ihmisiä puhdistamaan juomavettä ja kannustanut yhteisöjä kunnostamaan kaivoja ja rakentamaan vesipisteitä ja vessoja.

- Puhdas vesi on elämän perusedellytys, mutta silti monille saavuttamattomissa oleva asia. Meidän kauttamme apu menee perille ja on hienoa olla mukana tekemässä tätä työtä myös Nenäpäivän kautta, Lehtimäki sanoo.

Videoklippejä Robinin keikasta näytetään miljoonayleisölle valtakunnallisessa Nenäpäiväjuhlassa Ylellä 9.11.2012.