Koe uusi yle.fi

Nyt sitä saa, vaalikonedataa

Tarjoamme kuntavaaliehdokkaiden vastausaineiston Ylen vaalikoneessa avoimeen käyttöön.

Kuntavaalit 2012
Ylen vaalikone
Yle

Kuntavaaliehdokkaiden vastausdata Ylen vaalikoneessa on avattu yleiseen käyttöön.

Julkaistun datan avulla halukkaat voivat tehdä esimerkiksi vaalikoneen tietoihin perustuvia visualisointeja ja uusia sovelluksia. Avoin vastausdata tarjoaa lisäksi keinon varmistua siitä, että Yle uutisoi oikein ehdokkaiden kannoista.

Vaalikoneen vastausaineisto on saatavilla kahdessa muodossa.

Sovelluskehittäjille ja datajournalisteille on tarjolla rajapinta, jonka kautta voi tehdä kyselyjä vaalikoneaineistoon. Rajapinnan hyödyntämiseksi tarvitaan API-avain. Avaimen ja rajapinnan käyttöohjeen voi tilata sähköpostitse (siirryt toiseen palveluun).

Ajantasaisen vastausdatan voi myös ladata CSV-taulukkona (siirryt toiseen palveluun). Taulukko päivitetään joka aamu uusimmilla vastaustiedoilla. Lue ohje (siirryt toiseen palveluun) vastausten numeroarvojen tulkitsemiseksi.

Kaikki nyt julkaistava tieto julkaistaan Creative Commons -lisenssillä (siirryt toiseen palveluun). Se tarkoittaa, että vaalikoneen vastaustietoja saa käyttää uusien teosten osana, kunhan lähde mainitaan. Toivomme, että tietoa hyödynnettäessä linkitetään selvästi joko tähän artikkeliin tai Yle Uutisten etusivulle.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Lastenlääkärit

Ujo nuorukainen ajautui vahingossa lääkikseen – nyt hän on palkittu lastenlääkäri, jolla on ainutlaatuinen kyky voittaa pienten potilaiden luottamus

Elävä arkisto

Kansa, jonka maailma petti

Serbia

Belgradin kaduilla kansanmurhasta tuomittu Ratko Mladić on yhä sankari

Ratko Mladić

Vuoden 1995 tapahtumista tuli tuomio serbikenraalille:

Ratko Mladićille elinkautinen kansanmurhasta ja sotarikoksista