Veeti Kallio nuorille muusikoille: Tärkeintä on olla rehellinen

Veeti Kallio kannustaa nuoria muusikoita kysymään neuvoa kokeneemmilta Facebookin kautta.

Veeti Kallio
Veeti Kallio luennoi Turussa Rock Academyssa
Olga Pihlman / Yle

Turku Rock Academyn ajatuksena on tukea nuoria, jotka ovat kiinnostuneita muusikon työstä. Rokin akatemiassa luennoinut Veeti Kallio kannustaa aloittelevaa muusikkoa pyytämään neuvoja kokeneemmilta muusikoilta esimerkiksi sosiaalisen median kautta.

- Facebook on siitä hyvä, että siellä voi laittaa kenelle tahansa viestiä. Jos haluat kysyä neuvoa työstä musiikin parissa, niin voit laittaa vaikka minulle tai jollekin muulle muusikolle viestiä. Tietysti täytyy varmistua ensin siitä, onko muusikon Facebook-profiili tosiaan hänen omansa, kertoo laulaja Veeti Kallio.

Musiikilla itsensä elättävän Veeti Kallion tärkein neuvo aloitteleville muusikoille löytyy kuitenkin elämän perusasioista. Muusikkona olemisessa tärkein asia on olla rehellinen. Kunnioitus muita kohtaan poikii myös kunnioitusta itselle.

Ei saa varastaa, valehdella eikä tulla ylimieliseksi. Vaikka olisit kuinka tottunut esiintymään isoilla lavoilla, niin pikkukuppilan keikka on yhtälailla työtä.

Veeti Kallio

- Ei saa varastaa, valehdella eikä tulla ylimieliseksi. Vaikka olisit kuinka tottunut esiintymään isoilla lavoilla, niin pikkukuppilan keikka on yhtälailla työtä, painottaa Kallio.

Muusikon ei tarvitse erottua

- En koe, että muusikon tarvitsisi välttämättä pyrkiä erottumaan. Toki se olisi kiva, jos muusikko pystyisi erottumaan juuri musiikillaan, eikä jollain muulla tavalla, sanoo laulaja Veeti Kallio.

Kallio on huomannut perinteisen kansanmusiikin kiinnostavan taas yleisöä. Keikoilla yleisöön on uponnut hyvin niin Sininen uni kuin Juokse sinä humma.

- Tällä hetkellä musiikkialan nousevana genrenä tuntuvat olevan tuollaiset rokkaavat kansanlaulut. Ihmiset tykkäävät siitä ihan hullun lailla, kun sekoitan perinteisiä kansanlauluja rokkiin, naurahtaa Kallio.