Kuusiokuntien elinvoimaisuus edellyttää jatkuvaa elinkeinojen kehittämistä

Kuusiokuntien elinkeinoelämä vaatii jatkuvaa panostamista, sanovat Yle Pohjanmaan kuntavaalikiertueella mukana olleet kuntavaaliehdokkaat. Yleinen taloustilanne on nyt niin epävarma, että se vaatii ennakkovarautumista myös seutukunnan kunnissa

Kuusiokuntien seutukunta

Matkailu ja kauppa tuovat euroja ja työtä Kuusiokuntien seutukuntaan. Alueen tunnetuimmat turistikohteet ovat Tuurin kyläkauppa ja Ähtärin eläinpuisto. Ähtärin matkailu on kasvattanut markkinoitaan muun muassa venäläisturistien suuntaan. Erityisesti kaupan ja palvelujen alalla nähdään paljon mahdollisuuksia. Ylen kuntavaalikiertueelle osallistunut Jari Kortesmäki (kok.) Alavudelta kehuu Kuusiokuntien monipuolista elinkeinoelämää alueen vahvuutena, jolla alue pidetään elinvoimaisena.

Maailman taloustilanteen ollessa kuitenkin epävakaa, kunnallisvaaliehdokkaat ovat varsin yksimielisiä elinkeinoelämän ja kehittämistoimien tärkeydestä. Lasse Anttila (kesk.) Alavudelta kertoo, että Etelä-Pohjanmaan yrityksistä valtaosa on pk-yrityksiä, joissa lamansietokyky on erilainen kuin suuryrityksissä.

- Kunnan omaa toimintaa on tuettava järjestämällä tiloja ja tontteja. Sen kautta saadaan järjestettyä työpaikkoja, Anttila linjaa.

Pekka Tupamäki (kok.) kertoo, että Ähtärissä kaavoitettiin 20 hehtaarin alue yrityskäyttöön. Innokkuutta Tupamäen mukaan yrittäjyyteen alueelta löytyy.

- Me varauduimme siihen, että muutaman vuoden sisään alue täyttyisi ja vuodessa alue on jo varattu täyteen, Tupamäki toteaa.

Maine hyvänä työllistäjänä pitää saada kuntoon

Kuusiokunnista ei yt-uutisia ole viime aikoina suuremmin kantautunut. Kuitenkin työpaikkojen määrän alueella toivottaisiin kasvavan. Alueen maine aktiivisena työllistäjänä täytyy saada kuntoon. Juha Rikala (ps.) Alavudelta toivoisi yrittäjiltä suurempaa yhteistyötä. Näin markkinointia voisi lisätä suuremmalle yleisölle. Aktiivinen yhteistyö pk-yritysten markkinoinnissa olisi myös töysäläisen Ritva Sorilan (kok.) toive.

Menestyvä yrittäjä tarvitsee myös asiakkaita. Tauno Luuri (ps.) Alavudelta muistuttaa kuntalaisia paikallisten tuotteiden ostamisen tärkeydestä.

- Näin ihmiset uskaltavat yrittää, Luuri kertoo.