Vaalimaan kauppakeskus etenee kaikessa hiljaisuudessa

Hanketta valmistelevat venäläisliikemiehet eivät ole halukkaita puhumaan yksityiskohdista, mutta neuvotteluja käydään mahdollisten vuokralaisten ja hotellioperaattoreiden kanssa. Vaalimaan kauppakeskuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2015.

Kotimaa
Kauppakeskusta on kaavailtu Vaalimaan rajanylityspaikan läheisyyteen.
Yle

Virolahden kunta hyväksyi kesällä maanvuokraussopimuksen Vaalimaa Shopping Center Oy:n kanssa. Yhtiö aikoo rakentaa kauppakeskuksen ja hotellin Vaalimaan rajanylityspaikan läheisyyteen. Samalle alueelle kauppakeskusta suunnitteli myös rakennusyhtiö SRV, jonka mielenkiinto Vaalimaata kohtaan on sittemmin laimentunut.

Muutoksia yhtiön johdossa

Vaalimaa Shopping Center Oyn taustalta löytyvät venäläiset liikemiehet Jaroslav Gerasimov ja Denis Kirillov. Kirillov on tosin nyt jättänyt paikkansa yhtiön hallituksessa. Hänen tilalleen hallituksen puheenjohtajaksi tuli kauppakeskusta rahoittavan Tavritsheski-pankin johtajan puoliso Alla Somova.

Kauppakeskukseen tulevista liikkeistä ei ole vielä paljoa hiiskuttu. Eräs italialainen vaatteisiin ja muotiin keskittyvä outlet-liike olisi ainakin vahvasti tyrkyllä.

Kauppakeskusyhtiö on myös tehnyt sopimuksen kotkalaisen Wise Groupin kanssa, joka on erikoistunut suunnitteluun ja rakennuttamiseen.

Neuvottelut RAY:n kanssa jatkuvat

Noin kuukausi sitten Raha-automaattiyhdistys yllätti kaikki ilmoittamalla, että sen uusi kasino rakennetaan Vaalimaan kauppakeskuksen yhteyteen. RAY:ssä odotellaan vielä kauppakeskushankkeen tarkentumista, mutta ruletin uskotaan pyörähtävän käyntiin vuonna 2015.

Ensimmäisessä vaiheessa kauppakeskuksen laajuus on 15 000 kerrosneliömetriä, joka on tarkoitus tuplata vuoden 2016 loppuun mennessä. Työtä olisi tarjolla parhaimmillaan jopa 400:lle ihmiselle. Alueelle on viritteillä kymmenkunta muutakin kaupan ravintola-alan hanketta.