1. yle.fi
  2. Uutiset

Lasten ja nuorten sävellyskilpailun voitot Mikkeliin ja Helsinkiin

10-15 -vuotiaiden sarjan voitti mikkeliläinen Aapo Tähkäpää ja 16-19 -vuotiaiden sarjan helsinkiläinen Saara Lindahl. Voittajat julkistettiin Kotkassa ja Kouvolassa pidettyjen finaalikonserttien jälkeen. Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu järjestettiin nyt toista kertaa.

kulttuuri
Nuotisto ja jousisoitin.
YLE / Seppo Sarkkinen

Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu järjestettiin nyt toista kertaa. Kilpailuun saapui lähes 40 sävellystä ympäri Suomen, joista tuomaristo valitsi toukokuussa kymmenen finalistia. Finalistit esiintyivät keskiviikkona Kotkassa ja torstaina Kouvolassa pidetyissä finaalikonserteissa.

10-15 -vuotiaiden sarjan voitti mikkeliläinen Aapo Tähkäpää sävellyksellään Loitsu. Toiseksi tuli tamperelainen Santeri Kaario ja kolmanneksi Elisa Pelkonen Maskusta.

16-19 - vuotiaiden sarjan voitti helsinkiläinen Saara Lindahl sävellyksellään Suo. Toiseksi tuli espoolainen Iiris Kaasinen ja kolmanneksi Tuomas Kettunen Oulusta.

Tuomariston mukaan tämänkertaisessa sävellyskilpailussa erittäin ilahduttavaa oli musiikillisten tyylien runsaus.

- Lapset ja nuoret osaavat selkeästi orientoitua omille tyylillisille poluilleen ja toteuttaa niitä monin eri keinoin. Tämänkaltainen tyylillinen moninaisuus tulee koitumaan musiikin tulevaisuuden hyväksi, totesi tuomaristo, johon kuuluivat Atso Almila, Markus Fagerudd, Kimmo Hakola, Kirmo Lintinen ja Lotta Wennäkoski.

Kilpailun tarkoituksena oli innostaa lapsia ja nuoria sävellysharrastuksen pariin, ja tuoda nuoria musiikin tekijöitä sekä heidän teoksiaan paremmin esille.

Lue seuraavaksi