1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. piirakat

Hakkoopiirakka syntyy Etelä-Karjalan Radion aamulähetyksen aikana

Ylämaalainen perinneherkku hakkoopiirakka vetää herkkusuita Ylämaalle. Hakkoopiirakka valmistuu aamuyön varhaisina tunteina.

puolivalmis hakkoopiirakka pitää sisällään Kuva: Yle

Etelä-Karjalan Radion toimittaja Anne Laine on tänään perjantaina ollut jo varhaisesta aamusta alkaen Ylämaan Korupirtissä, jossa aamulla heti kello neljän jälkeen alkoi ylämaalaisen pitäjäruoan hakkoopiirakan valmistus. Hakkoopiirakkaa siellä tekevät Tarja Tielinen ja Seija Ilves.

Hakkoopiirakka on ylämaalainen perinneruoka, jota paikkakunnalla on tehty iät ja ajat.

- Nimi tulee siitä, että juurekset on aikoinaan hakattu puukaukalossa kuorimaraudalla, kertoo ylämaalainen Tarja Tielinen.

Hakkoopiirakka tehdään uunipellin päälle. Pohjalle tulee taikina. Sen jälkeen päälle perunahakkelusta ja sitten läskiä. Ja sitten taas perunaa ja läskiä. Lisäksi mukaan tulee voita ja suolaa. Sitten kansi päälle ja neljäksi tunniksi uuniin.

Seuraa hakkoopiirakan valmistusta Etelä-Karjalan Radion aamulähetyksessä tänään klo 6.30 alkaen.