1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Espoo suitsii päiväkoti Petunian keittäjäkohua

Sosiaalisessa mediassa levinneen blogin mukaan Espoo käski päiväkotia irtisanomaan keittäjän ja siirtymään ostopalvelun tilausruokaan. Sivistystoimenjohtaja Sampo Suihko oikoo, että korkeiden henkilöstökustannusten takia keittäjä siirrettiin toisiin tehtäviin.

Kotimaan uutiset
YLE / Raila Paavola

Espoon kaupunki suitsii otaniemeläisen ostopalvelupäiväkoti Petunian keittäjän kohtalosta syntynyttä kohua. Sosiaalisessa mediassa levinneen blogin mukaan kaupunki käski päiväkotia irtisanomaan keittäjän ja siirtymään ostopalvelun tilausruokaan.

Sivistystoimenjohtaja Sampo Suihkon mukaan päiväkodissa on työskennellyt vuodesta 2011 kolmen kasvatusvastuullisen henkilön lisäksi keittäjä ja laitosapulainen. Päiväkodissa on ollut 20 lasta. Suihko kertoo, että päiväkodin henkilöstökustannukset olivat liian korkeat ja päiväkoti päätti irtisanoa toisen avustavista työntekijöistään, mutta entinen keittäjä jatkaa työskentelyä Petuniassa.

- Päiväkodin keittäjä on edelleenkin talossa, mutta ruoka ostetaan ulkopuolelta ja entinen keittäjä hoitaa sekä ruokahuoltoa että siivousta. Tämä on päiväkodin oma ratkaisu rahoilla, jotka heillä on käytettävissään.

Suihkon mukaan kaupunki on tyytyväinen ratkaisuun eikä heille ole tullut valituksia ruuan laadusta. Hän kertoo, että päiväkodin johtajan kanssa on keskusteltu asiasta ja johtaja on pahoitellut jutusta lähtenyttä kohua.

Asia nousi keskusteluun vihreiden kuntavaaliehdokkaan Kirsi Louhelaisen blogissa. Sampo Suihkon mukaan blogissa on runsaasti virheellisiä tietoja.

Lue seuraavaksi