Bäckman venäläismedialle: Suomessa virallinen suositus venäläislasten huostaanotoista

Dosentti Johan Bäckman kiistää yhä levittäneensä väärää tietoa lastensuojeluasioissa venäläiselle medialle.

Johan Bäckman venäläisen NTV-kanavan keskusteluohjelmassa.

Yle Uutisten käsiinsä saamassa venäläisessä tv-keskusteluohjelmassa dosentti Johan Bäckman väittää, että Suomessa on virallinen suositus venäläislasten huostaan ottamiseksi. Hänen mukaansa suositus perustuu sosiaali- ja terveysministeriön raportin venäläisvastaisiin näkemyksiin venäläisen kasvatuskulttuurin väkivaltaisuudesta.

- Suomessa on virallinen suositus, jonka mukaan venäläisäideiltä pitää ottaa lapset huostaan, koska Venäjällä valtio muka suosittelee lasten lyömistä. Äiti syyllistyy siis rikokseen. Hän on syyllinen, koska hän on venäläinen, Bäckman sanoo venäläisessä keskusteluohjelmassa, jonka teemana on ”lasten metsästys”.

Lisäksi hänet mainitaan lähteenä useissa venäläislasten huostaanottoja ja suomalaista lastensuojelua koskevissa lehtiartikkeleissa.

- Minä en jaa Venäjällä mitään tietoa vaan venäläisten medioiden tiedot perustuvat siihen, mitä Suomessa asuvat Venäjän kansalaiset ovat itse kertoneet kohtelustaan Suomessa, sanoi Bäckman eilen torstaina Yle Uutisille.

Tänään perjantaina Bäckman toteaa Yle Uutisille, että hänellä on sananvapauden myötä oikeus esittää mielipiteitään ja näkemyksiään venäläisissä medioissa.

- Väite siitä, että kaikki tieto näiden ihmisten kohtaloista olisi peräisin minulta, ei pidä paikkaansa, se on peräisin näiltä venäläisiltä perheiltä itseltään. Mutta minulla on tietysti oikeus lausua Venäjän medioissa mitä haluan.

Bäckman myös kiistää, että olisi eilen torstaina kiistänyt levittäneensä lapsiasioita koskevaa tietoa Venäjällä, sillä hänen mukaansa suuri osa tiedoista on kuitenkin ollut peräisin perheiltä itseltään.