TS: Poliisi tehostaa sarjarikosten selvittämistä

Poliisin uuden tietokoneohjelman avulla sarjarikokset voidaan saada selville nopeammin, kertoo Turun Sanomat. Tällä hetkellä poliisit tutkivat sarjarikoksia lähinnä päättelykyvyn ja muistin avulla.

Kotimaa
Poliisi vertailee tietokoneen ruudulta sormenjälkiä.
Yle

Rikostutkijoilla on tulevaisuudessa paremmat eväät sarjarikosten selvittämiseen, uutisoi Turun Sanomat. Uusi tietokoneohjelma analysoi itsenäisesti tutkinta-aineistoa ja ehdottaa mahdollisia epäiltyjä eri rikoksille. Järjestelmä otetaan käyttöön vuonna 2014, jolloin poliisin koko tietokonejärjestelmä uusiutuu.

Tietokoneohjelman uskotaan nopeuttavan tyypillisten sarjarikosten, kuten ryöstöjen, vahingontekojen ja ajoneuvovarkauksien, selvittämistä. Tähän asti poliisi on selvittänyt sarjarikoksia enimmäkseen käsin, eli muistin ja päättelyn avulla, mutta tulevaisuudessa työ tehdään tietokonejärjestelmän avulla.

Turun Sanomien mukaan tietokonejärjestelmän luotettavuus ja tehokkuus edellyttää, että järjestelmään on syötetty tarpeeksi tietoa eri rikostapauksista. Siten järjestelmä toimii tehokkaasti vasta muutaman vuoden päästä ohjelman käyttöönoton jälkeen.