Katso kuinka moni kunnanhallituksestasi on kunnalla töissä

Nykyisistä kunnanhallituksen jäsenistä neljännes on kuntasektorilla töissä, ilmenee Suomen Kuntaliiton tilastoista. Iisalmessa ja Pietarsaaressa lukemat ovat kuitenkin omaa luokkaansa.

Manner-Suomen reilusta 3 000:sta kunnanhallituksen jäsenestä vajaa puolet, eli 48,2 prosenttia työskentelee yksityissektorilla. Kuntasektorin palveluksessa taas on neljännes, eli 24,9 prosenttia.

Kovimmat lukemat tekee Iisalmi, jonka kunnanhallituksen jäsenistä 70 prosenttia on kuntasektorin palveluksessa. Pietarsaaressa kunnanhallituksen jäsenistä 63,6 prosenttia on kuntien tai kuntayhtymien palkkalistoilla. Muita kuntia, joissa yli puolet kunnanhallituksen jäsenistä työskentelee kuntasektorilla ovat Kontiolahti, Kurikka, Leppävirta, Luvia, Mäntyharju, Nilsiä, Orivesi, Oulainen, Pirkkala, Pori, Reisjärvi, Seinäjoki, Töysä ja Varkaus.

Toisaalta on myös paljon kuntia, joissa yksikään kunnanhallituksen jäsenistä ei työskentele kuntasektorin palveluksessa. Tällaisia kuntia ovat muun muassa Akaa, Ikaalinen, Kalajoki, Kangasniemi, Nivala, Pöytyä, Siuntio, Urjala ja Vöyri-Maksamaa.