Ennätyshypyn tehnyt helpottui - "harteiltani putosi 20 tonnia"

Yritys meinasi kariutua kypäräongelmiin. Ensimmäisten joukossa Felix Baumgartneria onnitteli Itävallan presidentti.

Ulkomaat
Felix Baumgartner maassa ennätyshyppynsä jälkeen.
Felix Baumgartner maassa ennätyshyppynsä jälkeen Roswellissa, New Mexicossa 14. lokakuuta.EPA / Balazs Gardi / Red Bull Stratos
Felix Baumgartner hyppäämässä kapselistaan 39 kilometrin korkeudesta.

Lähes 40 kilometrin korkeudelta hypännyt itävaltalainen Felix Baumgartner kuvasi olotilaansa helpottuneeksi ennätyshypyn jälkeen.

- Minusta tuntuu, että harteiltani on pudonnut 20 tonnin taakka. Valmistauduin tähän hyppyyn seitsemän vuoden ajan, Baumgartner kommentoi hypyn jälkeen itävaltalaiselle ServusTV-kanavalle.

Aiemmin tällä viikolla itävaltalainen oli joutunut perumaan hyppy-yrityksensä hankalien sääolosuhteiden takia. Sunnuntaina hypyn onnistumisen esteeksi meinasivat muodostua ongelmat kypärän kanssa.

- Jopa tällaisena päivänä, kun kaikki alkaa hyvin, sitten tulee pieni ongelma. Ja sitten ajattelet, että yritys täytyy keskeyttää - kaikkeen on valmistauduttu ja asiat kaatuvat kypärän visiirin ongelmiin. Mutta viimein päätin hypätä ja se oli oikea ratkaisu, Baumgartner kertasi tuntemuksiaan haastattelussa.

Ensimmäisten joukossa ennätyshyppääjää onnitteli Itävallan presidentti Heinz Fischer.

- Onnittelen lämpimästi Felix Baumgartneria tästä suuresta menestyksestä, jonka hän saavutti rohkeudellaan ja sinnikkyydellään ja joka nyt saa maailmanlaajuista huomiota. Itävalta on ylpeä saavuksestasi, Fischer kirjoitti yhteisöpalvelu Facebookissa.

Lähteet: AFP