Avaruusteknologiaa Rovaniemellä

Rovaniemellä voi tutustua oikeaan avaruusteknologiaan maanantaina. Rekkaan rakennettu avaruusnäyttely on avoinna tiedekeskus Arktikumin ja Pilkkeen pysäköintipaikalla kello kuuteen asti. Avaruusrekassa on näytteillä muun muassa kuuden avaruusluotaimen mallikappaleet.

astronomia

Avaruusrekka (siirryt toiseen palveluun) on kiertänyt Suomea lähes kahden viikon ajan, ja sen reitti jatkuu Rovaniemeltä vielä Kuopioon.

Avaruusrekan mukana matkaa Aalto-yliopiston liikkuva laboratorio, missä kävijät pääsevät itse rakentamaan Aalto-1:ä, Suomen ensimmäistä satelliittia. Avaruusrekassa on myös kuusi mallikappaletta oikeista avaruusaluksista.

Näyttelyssä on täysikokoinen, lähes autenttinen kaksoiskappale komeetan pinnalle laskeutuvasta luotaimesta, avoimeksi rakennettu mallikappale Merkurius-luotain BepiColombosta, lentokoneelta näyttävä GOCE, syyskuussa avaruuteen laukaistu MetOp-sääsatelliitti, navigointisatelliitti Galileo sekä tikkana Marsiin iskeytyvä MetNet.

Rekan varustavat matkaan Euroopan avaruusjärjestö, Tekes, Ilmatieteen laitos, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, tähtitieteellinen yhdistys Ursa ja tiedekeskus Heureka. Mukana rekassa kulkee Ursan edustaja.