1. yle.fi
  2. Uutiset

Espanjalaiset sairaanhoitajat aloittivat työt Satakunnassa

Satakunnassa työnsä aloitti tänään yhteensä 14 espanjalaista sairaanhoitajaa. Lähiviikkoina Suomeen saapuu vielä reilut kolmekymmentä hoitajaa lisää Kymenlaaksoon, Varsinais-Suomeen ja Vaasaan.

Kotimaan uutiset
Espanjalaiset sairaanhoitajat palvelukoti Jokihelmessä.
Jari Pelkonen / Yle

Espanjalaiset hoitajat työskentelevät sekä julkisissa että yksityisissä palvelukodeissa. Yksi heistä on 22-vuotias Ander Dlazistivaz. Intoa puhkuvan Anderin ensimmäinen työpäivä palvelukoti Jokihelmessä Porissa alkoi uusien työvaatteiden sovittamisella.

Työkavereiltaan ja talon asukkailta Ander toivoo kärsivällisyyttä. Hän haluaa oppia talon tavoille, mutta tietää sen vievän aikaa.

- En osaa kaikkea heti ensimmäisellä kerralla, mutta opin "nopeasti" ja lyhyessä ajassa.

Anderin ja neljä muuta hoitajaa palkkasi Porin kaupunki vuoden määräajalle.

- Hehän ovat sairaanhoitajia, mutta tulevat lähihoitajien tehtäviin ja tälläisiin avustaviin tehtäviin eivätkä kuulu meidän hoitotyön mitoitukseen. He ovat siis ylimääräisiä auttavia käsiä, sanoo Porin vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula.

Ely-keskusten kampanja keräsi alkuvuonna yli 2000 työpaikkahakemusta Espanjasta. Nuorten espanjalaishoitajien halu tulla Suomeen töihin johtuu maan korkeasta nuorisotyöttömyydestä. Rekrytointeja aiotaan jatkaa, jos kokemukset ovat hyviä.

Lue seuraavaksi