Iisalmeen ja Kajaaniin uusi paikallis-tv

KotiseutuPlus TV aloittaa koelähetyksensä lähipäivinä. Ohjelmassa on muun muassa paikallisia studiokeskusteluja ja yritysesittelyjä.

Kotimaa
Kaukosäädin kädessä.
YLE

Iisalmeen ja Kajaaniin on tulossa uusi paikallistelevisiokanava. Kaapeliverkossa toimiva KotiseutuPlus TV aloittaa koelähetyksensä lähipäivinä.

Kanavan taustalla on kajaanilainen yhtiö, joka julkaisee KotiseutuPlus-lehteä pääasiassa Kainuussa.

Yhtiön toimitusjohtajan Kari Kinnusen mukaan kanavalle tulee ohjelmaa Kainuun ja Ylä-Savon paikallisista asioista kolme tuntia päivässä. Osa ohjelmista on studiokeskusteluja, osa toteutetaan kamera kiertää -periaatteella. Kanavalla tullaan näkemään myös muun muassa yritysesittelyjä.

Toimitusjohtaja Kinnusen mukaan kanavasta ei tule uutiskanavaa, vaan sen ajankohtaisuuden kriteeri on väljempi ja lähinnä viikkotasolla.

Kanava pyrkii toimimaan mahdollisimman kevyellä miehityksellä ja kulurakenteella. Sen ohjelmia tehdään alihankkijoiden kautta, parhaillaan yhtiö etsii palvelukseensa kahta tai kolmea henkilöä, jotka saavat ainakin aluksi osa-aikaista työtä. Kanavalla on yhteistyökumppani, jolla on ulkotuotantoauto.

KotiseutuPlus TV -kanavan lähetykset näkyvät Kaisanetin kaapeliverkossa. Siihen kuuluu Iisalmessa 8000 taloutta sekä Kajaanissa ja Vuokatissa 16 000 taloutta. Kanava tavoittelee ensi vuonna 150 000 - 200 000 euron liikevaihtoa.

Kolme vuotta toimineen KotiseutuPlus -lehden liikevaihdon arvioidaan nousevan tänä vuonna miljoonaan euroon.