1. yle.fi
  2. Uutiset

Espoo lupaa selvittää vanhustenhoidon ongelmat

Apulaisoikeusasiamies ilmoitti viime perjantaina, että Espoon on annettava selvitys etenkin vanhustenhoidon henkilöstömääristä ja laadusta. Espoo myöntää, että parannettavaa on.

Kotimaan uutiset
Vanhus rollaattorin kanssa.
Yle

Espoon kaupunki aikoo käydä huolellisesti läpi apulaisoikeusasiamiehen selvityspyynnöt vanhustenhoidon puutteista.

Oikeusasiamies ilmoitti viime perjantaina, että kaupungin on annettava selvitykset etenkin henkilöstömäärästä ja hoidon laadun seurannasta.

Espoon perusturvajohtaja Juha Metso sanoo keskustelevansa pian tulevista toimenpiteistä johtoryhmän kanssa. Hänen mukaansa apulaisoikeusasiamiehen selvityspyynnöt eivät yllättäneet.

- Nämä ovat sellaisia asioita joita olemme itsekin kehittäneet ja niitä halutaan parantaa edelleen. Selvästikin meillä on tekemätöntä työtä niissä kohdissa mistä selvityksiä on pyydetty.

Oikeusasiamiehen kanslia teki viime kesänä yllätystarkastukset kymmeneen vanhusten ympärivuorokautista pitkäaikaishoitoa antavaan laitokseen ja hoitokotiin Espoossa. Puutteita oli etenkin henkilöstön määrässä ja hoidon laadun seurannassa.

Vanhukset myös muuan muassa asuivat ahtaasti ja ulkoilussa oli puutteita.

Perusturvajohtaja Juha Metso myöntää, että yhden hengen huoneita on liian vähän.

- Espoossahan ei ole erityisen paljon esimerkiksi monen hengen huoneita verrattuna muihin suuriin kaupunkeihin, mutta yhden hengen huoneita on liian vähän. Muutokset vaativat aikaa, uusia rakennuksia ja peruskorauksia, joten aivan kädenkäänteessä ne eivät käy.

Lue seuraavaksi