Joensuun makasiinipalosta miljoonavahingot

Edesmenneen rakennuksen omistanut Liikennevirasto arvioi vahinkojen suuruudeksi jopa yli kolme miljoonaa euroa. Vahingot koostuvat muun muassa materiaalimenetyksistä ja erilaisista korjauskustannuksista.

Kotimaa
Joensuun makasiinin raunioita sammutetaan
Yle / Lasse Laitinen

Joensuun rautatieasema-alueella tuhoutuneen makasiinin vahingot nousevat useaan miljoonaan euroon. Rakennukset ja tontin omistavan Liikenneviraston mukaan pelkästään tuhoutuneen rakennuksen arvoksi arvoidaan kaksi miljoonaa euroa.

- Rakennuksen arvoa on tietysti aina hankala arvioida, mutta kaksi miljoonaa euroa perustuu siihen, jos makasiinin paikalle rakennettaiisin uusi rakennus. Neliöitä tuhoutuneessa rakennuksessa oli lähes 1500 ja siihen tietysti pitäisi rakentaa sähköt ja viemärit ja niin edelleen. Kyllä tässä voi puhua, että kaikkiaan kustannukset ovat 3-4 miljoonaa euroa, arvioi Itä-Suomen kunnossapidon aluepäällikkö Seppo Mikkonen Liikennevirastosta.

Kokonaiskustannukset syntyvät paitsi materiaalivahingoista, myös alueen korjaus- ja puhdistustöistä.

Vr Trackin tavaravaraston osalta vahingoiksi on arvioitu noin 300 000 euroa. Tietoliikenneyritys Corenetin vahingot ovat ainakin 50 000 euroa. Antiikkiliikkeen vahinkoja ei ole vielä kartoitettu.

Lisäksi palosta aiheutui VR:lle rautatien korjauskustannuksia kaikkiaan lähes 200 000 euron verran. Tulipalossa tuhoutui myös 11 autoa.

Liikenneviraston suunnitelmissa on, että tulevaisuudessa alue puhdistetaan. Tällä hetkellä puhdistustöitä viivyttää kuitenkin palaneiden rakennusmateriaalien laatu. Osa tavarasta saattaa olla ongelmajätettä.

Poliisi pidätti viime viikolla 23-vuotiaan joensuulaisnaisen epäiltynä tavaramakasiinin sytyttämisestä. Tapausta tutkitaan tuhotyönä. Poliisi kertoo, että se on saanut yhteyden aiemmin etsittyyn Ford Fiestan omistajaan ja autossa olleisiin henkilöihin. Heitä etsittiin ainoastaan todistusmielessä, eikä heitä epäillä rikoksesta.