Ranska: Qatar kuuluu ranskankieliseen maailmaan

Osa jäsenvaltioista epäilee, että Qatar pyrkii kontaktiin ranskankielisten maiden muslimien kanssa. Qatar on viime vuosina sijoittanut suuria summia rahaa Ranskaan.

Ulkomaat

Ranska puolusti tiistaina viime viikonlopun päätöstä hyväksyä Qatar ranskankielisten maiden järjestön jäseneksi. Järjestön jäsenvaltiot kokoontuivat viime viikonloppuna Kongon Kinshasassa, jossa Qatarin jäsenyydestä päätettiin.

Ranskan ulkoministerin Vincent Floreanin mukaan Qatar on ansainnut paikkansa ranskankielisessä maailmassa. Hänen mukaansa ranskaa opetetaan Qatarin kouluissa, ja maan pääkaupungissa Dohassa on toiminut ranskankielinen radiokanava vuodesta 2010.

Osa jäsenvaltioista epäilee, että Qatar pyrkii kontaktiin ranskankielisten maiden muslimien kanssa. Epäilijät pelkäävät, että Qatar haluaa perustaa jäsenmaihin uskonnollisia kouluja. Floreanin mukaan Qatarin jäsenyyttä ei vastustettu.

Qatar on viime vuosina sijoittanut suuria summia rahaa Ranskaan. Esimerkiksi jalkapalloseura Paris Saint-Germain on qatarilaisten omistuksessa.

Lähteet: AFP