1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Luurangonlaihan koiran kohtalo kuumentaa verkkoyhteisöä

Hämeenlinnasta sunnuntaina talteen otetun greyhoundin kuva on herättänyt kohinaa sosiaalisessa mediassa. Löytöeläimiä vastaanottavan Etelä-Hämeen Eläinhoitolan Facebook-kuvaa nälkiintyneestä koirasta on jaettu viljalti ja keskustelu käy kuumana. Sosiaalinen media voi myös toimia käytännön eläinsuojelutyön apuna.

Kotimaan uutiset
Nälkiintynyt, talteenotettu greyhound-rotuinen koira
Etelä-Hämeen Eläinhoitola

Maria Renko Etelä-Hämeen eläinhoitolasta on yllättynyt maanantaina jakoon laitetun koirakuvan saamasta vastaanotosta. Sitä oli keskiviikkoiltapäivään mennessä jaettu jo yli 2 700 kertaa.

- Ei ole kyllä tällaisessa mittakaavassa saanut huomiota. Se aika hurjannäköinen kuva on herättänyt ihmisten tunteet ja saanut keskustelua aikaan.

- Eläin on tietysti monelle niin tärkeä asia että tunteet tulevat väkisinkin peliin, hän sanoo.

Luurangonlaihaan kuntoon päässeen koiran kohtaloa surkutellaan ja kauhistellaan, kiroillaan ja pahoitellaan lähes kolmensadan kommentin voimin. Osa kommentoijista käyttää hyvin kärjekästä kieltä ja koiran omistajalle halutaan tehdä hyvinkin väkivaltaisia asioita.

Some auttaa etsijää

Maria Renko kertoo, että sosiaalinen media toimii kuitenkin hyvin välineenä kadonneen eläimen etsimisessä tai löytöeläimen taustojen selvittämisessä.

- Siinä mielessä se on hyvä, että todella nopeasti tieto leviää ympäri Suomen eli tähän olisi puhelimitse mennyt aika tavalla pidemmästi aikaa.

Kuvan julkaisua on toisaalta seurannut melkoinen puhelinralli eläinhoitolaan.

- Aika paljon on tullut kyselyitä ja kommentteja, kuvan perusteella yritetään arvailla mikä koira on kyseessä. Kommentteja tulee myös ihmisiltä, jotka eivät asiasta mitään tiedä. Tämä asia on onneksi jo ratkeamassa, hän sanoo.

Siitä, onko koira hylätty vai karannut, ei ole vielä tarkkaa tietoa eikä se välttämättä koskaan selviäkään. Kuvan koiran uskotaan onneksi selviytyvän.

- Tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä, se on yllättävän pirteä ja ruokahalu on kova. Tulevasta ei voi vielä sanoa, onko nälkiintyminen saanut aikaan isompia vaurioita, mutta tällä hetkellä näyttää hyvältä, kertoo Maria Renko.

Lue seuraavaksi