1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Blogit

Jari Korkki: Hyökätään Norjaan!

Nyt kun se suuri ja mahtava Neuvosto-Venäjä on taas viime viikot koko ydinohjelmallaan neuvonut suomalaisten pikkukuntien sosiaalityöntekijöitä, tuli mieleen, että onhan meilläkin tässä jotain sanottavaa.

Yle Blogit
Jari Korkki.
Jari Korkki.Lassi Seppälä / Yle

Aivan. Historiallisella kveenien maalla Ruijassa eli Finnmarkissa on suomalaislapset pakotettu jo vuosikymmeniä koulussa puhumaan tahmeaa norjaa. Pohjoisen ankarissa oloissa joku pienokainen on ihan varmaan otettu huostaankin.

*Ja se kansallisromantiikkamme *aarre, Pikku Suomi, Pykeija, Etelä-Varangin helmikin on nykyään muka jokin Bugøynes. Vain muutama isänmaan autereisessa aamunkoitossa kylänraitilla harhaileva mummo salaa tapailee kalevalaista runomittaa, jos itkulta aikaa jää.

Tähän on tultava loppu.

Suomessa on kirjoitettu noin tuhat kirjaa sodista Venäjän kanssa, mutta kunnon kirjailijoistamme vain Arto Paasilinna ja Joni Skiftesvik ovat kahakoineet Ruotsia vastaan. On aika hyökätä Norjaan!

Norjaon kaikessa röyhkeydessään jättäytynyt paitsi euron myös Euroopan unionin ulkopuolelle. Onko joku kuullut yhdenkään norjalaisen itkevän jonkun turskadirektiivin takia? Ei. Siellä ne istuvat öljylähteensä päällä ja naureskelevat Kreikalle, Espanjalle ja Portugalille.

Onko joku kuullut yhdenkään norjalaisen itkevän jonkun turskadirektiivin takia?

Ja meille.

Joku raja. Hyökätään sinne! Ei nyt ketään teilata tarvitse, mutta kai Päämaja osaa vielä sentään virkatyönä jotkut Karasjoen laukaukset järjestää? Sen verran valorakettia ja puupateja kaamokseen, että saadaan aamuksi uskottava syy antautua. Varusmiehet hetken pelkäävät pimeää, mutta sitähän ne tekevät muutenkin. Savuverhoksi saamelaisten unionista puhellaan.

*Alle viikon *saadaan jo Helsinkiin miehitysjoukkojen mukana vahva kruunu. Loppuu Kataiselta ja Urpilaiselta euron kanssa kärvistely. Öljyrahoilla pannaan Senaatintorin kupeeseen käskynhaltijalle koppava linna. Paraati voidaan pitää, mutta Mika Kojonkoski saa nyt luvan olla ihan hiljaa.

Mixu Paatelainen ymmärtää paeta perheensä luokse Skotlantiin, koska ainoa joulukuusi jota Suur-Norjassa tarvitaan lahjoitetaan jo vanhastaan Trafalqar Squarelle Lontooseen. NHL-rikkureilta ei kysellä mitään edes Urheiluruudussa. Siinähän sitten golffaavat yhtä isänmaallisina kuten ennenkin. Formulahan meni jo muutenkin ihan vuonoon.

Kuningas Harald ja tuore käskynhaltija Sauli puhuvat. Mette-Marit ja Jenni syövät näyttävästi Kauppatorin tuoretta turskaa.

Timo Soini on kerrankin hämillään. Silakka oli sittenkin eurokalaksi pieni. Mutta turska iso.

Seiern är vår. Voitto on meidän.

PS. Vai hyökättäisiinkö sittenkin Ruotsiin? Saataisiin vihdoin kunnon jalkapallomaajoukkue, joka tasoittaa neljän maalin takaa vaikka Saksaa vastaan.

Jari Korkki
Kirjoittaja on YLE Uutisten politiikan toimittaja ja TV1:n Ykkösaamun juontaja

Lue seuraavaksi