Kouvot nosti Risto Piiparin paidan kattoon

Korisliigaseura Kouvot nosti keskiviikkoiltana Mansikka-ahon hallin kattoon jo jäädytettyjen Mikko Sydänmaanlakan ja Jukka Toijalan paitojen lisäksi mestarivalmentaja Risto Piiparin paidan. Seremonia järjestettiin Korisliiga-ottelun Kouvot – Kataja yhteydessä.

urheilu
Kouvojen logo
Kouvot

Kouvot kunnioitti keskiviikkoiltana mestarivalmentaja Risto Piiparia. Mansikka-ahon kattoon nostettiin sekä jo jäädytettyjen Mikko Sydänmaanlakan ja Jukka Toijalan paitojen lisäksi mestarivalmentaja Risto Piiparin paidan. Seremonia järjestettiin Korisliiga-ottelun Kouvot – Kataja yhteydessä.

Piipari valmensi Kouvot Suomen mestariksi vuosina 1995 ja 1999. Molempina vuosina hänet valittiin Korisliigan vuoden valmentajaksi.

Mikko Sydänmaanlakka oli nostamassa kasvattajaseuransa Kouvot mestaruussarjaan kaudella 1993/94 ja samana vuonna hänet valittiin SM-sarjan Vuoden tulokkaaksi. Seuraavalla kaudella hän oli avainpelaajia joukkueen voittaessa seuran ensimmäisen miesten Suomen mestaruuden, samoin kaudella 1998/99, jolloin Kouvot pokkasi Risto Piiparin komennossa kultamitalit.

Myös Jukka Toijalan meriitit ovat hienot. Pelaajana hän oli mukana voittamassa kaikkia Kouvojen tähän astisia Suomen mestaruuksia (1995,1999,2004). Kouvojen päävalmentajana hän toimi 2006-2010 ja vuonna 2008 Toijala valittiin Korisliigan vuoden valmentajaksi Kouvojen saavuttaessa hopeaa.

Jukka Toijalan mielestä Risto Piipari on ansainnut Kouvojen huomionosoituksen.

- Jos joku ansaitsee tällaisen huomionosoituksen, niin Risto. Hän on vaikuttanut minun, Mikon ja monen muun koripallouraan, että pääsimme tähän asti. Risto on yksi merkittävimmistä tekijöistä, joka on vaikuttanut kouvolalaiseen koripalloiluun, Jukka Toijala sanoo.

Ottelussa Kouvot muisti myös kunniapuheenjohtajaansa Juhani Pousia.