1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hämeenlinnaan syntyy jättikokoinen sotilasmuseo

Hämeen linnan kupeeseen on tekeillä suuri sotahistoriallinen museo, kun Viestimuseon ja Pioneerimuseon kokoelmat siirtyvät nykyisen Tykistömuseon tiloihin. Perusnäyttelyn rakentaminen on jo alkanut. Pioneeri- ja viestiesineistön siirto alkaa kuun lopulla. Museon nimi on vielä salaisuus.

Kuva: Markku Karvonen / Yle

Hämeenlinnan Linnankasarmille kootaan parhaillaan kolmen eri aselajin jättikokoista erikoismuseota. Miehikkälästä Hämeenlinnaan tuodaan Pioneerimuseon esineistöä. Riihimäeltä puolestaan siirtyy Linnankasarmille Viestimuseo.

Perustettavan uuden erikoismuseon projektipäällikkö Jaakko Martikainen kertoo, että museoesineiden kuljetukset Hämeenlinnaan alkavat lokakuun lopulla. Uuden erikoismuseon yhteistä perusnäyttelyä rakennetaan parhaillaan.

- Sen käsikirjoitus valmistuu vuoden loppuun mennessä, ja sitten sen näyttelytekninen rakentaminen on käynnistetty. Ensimmäinen osio valmistui juuri nyt ja nyt on siirrytty toiseen osioon, kertoo Jaakko Martikainen.

- Ensimmäisessä kerroksessa käsitellään asioita Ruotsin vallasta sisällissotaan, toisessa sisällissodan jälkeen aina Lapin sotaan ja kolmannessa kerroksessa sotien jälkeisiä aikoja nykypäivään.

Suomen Tykistömuseon, Pioneerimuseon ja Viestimuseon muodostaman erikoismuseon nimiesitys on parhaillaan tarkistettavana Museovirastossa.