1. yle.fi
  2. Uutiset

Netflix aloitti Suomessa suppealla tarjonnalla

Elokuvien ja tv-ohjelmien nettivuokrauspalvelussa on tarjolla myös Ylen tuotantoja.

kulttuuri
Ruutukaappaus Netflix-sivustosta.
Uudet käyttäjät voivat kokeilla Netflix-palvelua kuukauden ajan ilmaiseksi.Netflix / Yle Uutisgrafiikka

Elokuvien ja tv-ohjelmien nettivuokrauspalvelu Netflix aloitti torstaina toimintansa Suomessa. Netin viihdetarjonnassa käydään nyt aivan uutta kilpailua.

Amerikkalaisen Netflixin valikoimassa on kansainvälisiä ja suomalaisia tv-sarjoja ja elokuvia. Palvelu maksaa 7,99 euroa kuukaudessa. Uudet käyttäjät voivat kokeilla palvelua ilmaiseksi. Maksullisen Spotify-palvelun tilaajille on tarjolla pidempi ilmainen kokeilu.

Netflixin tarjonta on ainakin tässä vaiheessa suppea. Esimerkiksi suositusta Dexter-sarjasta pyörii jo seitsemäs tuotantokausi Yhdysvalloissa, mutta nettipalvelussa on nähtävissä vasta neljä tuotantokautta.

Mukana myös Ylen tuotantoja

Netflix-palvelussa on tarjolla myös Ylen tuotantoja. Julkaisujohtaja Ismo Silvo kertoo, että Yle kokeilee kahden vuoden ajan, kuinka ohjelmien tarjoaminen uudenlaisen nettipalvelun kautta toimii.

Tässä vaiheessa Netflixistä löytyy 12 Ylen ohjelmaa, jotka ovat muutoinkin myynnissä esimerkiksi DVD:nä. Tällaisia ovat esimerkiksi Hovimäki-sarja sekä jotkin lastenohjelmat.

Kilpailu nettiviihteessä kiristyy

Netflix mainostaa itseään maailman johtavana elokuvien ja tv-ohjelmien nettipalveluna. Sillä on yli 27 miljoonaa käyttäjää Yhdysvalloissa, Kanadassa, Latinalaisessa Amerikassa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa.

Vastineeksi Netflixin aloittamiselle Suomessa Viaplay-verkkopalvelu laski kuukausihintansa kahdella eurolla 7,95 euroon. Hinta on neljä senttiä huokeampi kuin Netflixillä. Kilpailu kiristyy vielä entisestään, kun amerikkalainen HBO aloittaa tv-sarjojensa myymisen Suomessa.

Lue seuraavaksi