1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. remontti

Entinen oikeustalo sai uuden omistajan

Rakuunamäellä sijaitseva entinen oikeustalo vaihtaa omistajaa. Sisäilmaongelmista kärsinyt rakennus remontoidaan toimistotiloiksi.

remontti
Lappeenrannan oikeustalo myytiin
Yle

Lappeenrantalainen kiinteistösijoitusyhtiö Kirsi-Kiinteistöt on ostanut entisen oikeustalon rakennuksen Rakuunamäeltä. Yrittäjä Jari Koskimies sanoo katselleensa suojeltua rakennusta jo useiden vuosien ajan. Kiinnostus rakennusta kohtaan heräsi jo viisi vuotta sitten, mutta asia laitettiin vireille reilu vuosi sitten. Sisäilmaongelmat ovat olleet koko ajan uuden omistajan tiedossa.

- Joku vietti niihin vanhoihin arvorakennuksiin on. Kiehtoo varmaan se, että me yritetään ratkaista ongelmia, mitä muut ei enää jaksa ratkoa, sanoo yrittäjä Jari Koskimies.

Lattiapinnat vaihtoon

Neljä vuotta tyhjillään olleet tilat on tarkoitus kunnostaa toimistotiloiksi useamman toimijan käyttöön. Vaadittavista kunnostustöistä on tehty kartoitusta ja suunniteltu purku-urakan etenemistä.

- Kreosoottiongelmaa suurempi ongelma on vielä nuo lattiapinnoitteet, niiden tasoitteet ja sieltä tulevat haitalliset aineet. Tässä saadaan jo erittäin paljon aikaiseksi, kun saadaan poistettua nuo lattiamateriaalit ja sen jälkeen käydään sen kreosootin kimppuun. Sen jälkeen on jo puolet ongelmista voitettu, riemuitsee Jari Koskimies.

Sisäilmaongelmat johtuvat yhteensattumien summasta. Uutta omistajaa helpotti tieto, että ongelma ratkeaa suurelta osin materiaalit vaihtamalla.

Remontin kustannukset vielä avoinna

Jari Koskimies ei vielä halua arvioida remontin hintaa. Kustannukset tarkentuvat muutaman viikon kuluttua. Osissa tehtävät kunnostustyöt kestävät useita kuukausia.

- Kun remontti aloitetaan, siihen otetaan sellainen pataljoona miehiä töihin, että homma joutuu, vannoo yrittäjä Jari Koskimies.

2700 neliötä on aikomus remontoida toimistotilaksi. Yhdelle tilaa on paljon, mutta sijainniltaan hyvään kohteeseen uskotaan löytyvän useampia toimijoita.

- Käyttäjiä varmasti löytyy. Vaikka tieto oli julkinen vasta eilen, niin jo nyt pari yhteydenottoa tullut, kertoo Koskimies.

Lue seuraavaksi