1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yrittäjyys

Uudenmaan nuoria innostetaan yrittäjyyteen

Uudenmaan liiton mukaan tulevaisuudessa tarvitaan yhä enemmän nuoria, luovia yrittäjiä.

Kuva: Yle

Uusmaalaisia toisen asteen opiskelijoita innostetaan lähtemään yrittäjän uralle. Uudenmaan liiton ja Laurean yrittäjyysyhteisön järjestämä Onnistujat-kampanja vie yrittäjiä kertomaan oman tarinansa nuorille, jotta yrittäjyyteen liittyvät ennakkoluulot hälvenisivät.

- Emme yritä luoda yrittäjyydestä ruusuista kuvaa, mutta haluamme muistuttaa, että myös onnistumisen mahdollisuus on olemassa. Lähes kaikilta aloilta voi nykyään ryhtyä yrittäjäksi, kertoo Uudenmaan liiton kehittämispäällikkö Eero Venäläinen.

Venäläisen mukaan Uudellamaalla on mainiot edellytykset yrittäjyydelle, koska opiskelijoiden osaaminen ja innovatiivisuus ovat hyvissä kantimissa.

Tilastokeskuksen mukan Uudellamaalla oli reilut 10 000 alle 35-vuotiasta yrittäjää vuonna 2010, mutta Venäläinen arvelee, että tulevaisuudessa nuoria yrittäjiä tarvitaan yhä enemmän.

- Meillä on paljon yrittäjiä, jotka eläköityvät lähivuosina. Lisäksi julkinen sektori ei pysty jatkossa tarjoamaan yhtä paljon työpaikkoja kuin aikaisemmin, joten yrittäjyys voi olla yhä useammalle toimeentulonlähde. Uskon, että yrittäjyyttä on tulevaisuudessa myös useammilla aloilla kuin nykyään. Kyllä me tarvitsemme paljon luovaa nuorta yrittäjyyttä talouden eteenpäin viemiseksi.

Onnistujat-kampanjan yrittäjät vierailevat Lumon lukiossa Vantaalla, Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksessa Malmilla ja Hyriassa Hyvinkäällä syksyn aikana.