Tuomioja onnitteli turvallisuusneuvostoon päässeitä

Ulkoministeri Erkki Tuomioja onnitteli Australiaa ja Luxemburgia, jotka päihittivät Suomen äänestyksessä turvallisuusneuvoston vaihtuvista jäsenmaista. Lopputuloksesta huolimatta hän on tyytyväinen Suomen kampanjaan.

politiikka

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on tyytyväinen Suomen käymään kampanjaan turvallisuusneuvoston jäsenyydestä, vaikka toiveet kaatuivat YK:n yleiskokouksen torstaisessa äänestyksessä.

- Kävimme hyvän ja asiakeskeisen kampanjan. Turvallisuusneuvostojäsenyys oli kansallinen tavoite, jonka takana olivat niin hallitus kuin oppositio, Tuomioja toteaa ulkoministeriön tiedotteessa.

Hän myös onnittelee Australiaa ja Luxemburgia. jotka tulivat valituiksi länsimaiden ryhmästä turvallisuusneuvoston vaihtuviksi jäseniksi vuosiksi 2013–2014.

- Valituiksi tuli kaksi hyvää maata, jotka edustavat samoja arvoja kuin Suomi. Toivotan Australialle ja Luxemburgille parhainta menestystä luottamustehtävän hoitamisessa.

Suomen YK-suurlähettiläs Jarmo Viinanen puolestaan kiittelee kampanjan tuoneen Suomelle arvokkaita kontakteja, joita kannattaa vaalia jatkossakin, vaikkei paikka neuvostossa auennutkaan.

YK:n yleiskokous äänesti viidestä vaihtuvasta jäsenestä tänään torstaina New Yorkissa. Valituiksi tulivat Australia, Luxemburg, Argentiina, Etelä-Korea ja Ruanda.

Turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsenmaata ovat Britannia, Kiina, Ranska, Venäjä ja Yhdysvallat. Lisäksi vaihtuvina jäsenmaina vuoden 2014 loppuun jatkavat Azerbaidzan, Guatemala, Marokko, Pakistan ja Togo.