Ministerityöryhmä hylkäsi peruspalveluministerin sote-esityksen liian ylimalkaisena

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonilta odotettiin vielä torstai-illaksi uutta esitystä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksesta. Ministerityöryhmä jatkaa uudistuksen puintia perjantaiaamuna.

politiikka

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) ei onnistunut tuoreimmassa esityksessä linjaamaan, miten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennusuudistus käytännössä toteutetaan. Peruspalveluministerin esitys ei ylimalkaisuutensa vuoksi kelvannutkaan sosiaali- ja terveyspoliittiselle ministerivaliokunnalle torstaina.

Ministeriryhmän muut jäsenet toivoivat peruspalveluministeriltä uutta sote-esitystä vielä torstai-illan aikana, mutta sellaisen saamisesta ei ollut varmuutta. Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministeriryhmä jatkaa sote-linjausten käsittelyä varhain perjantaiaamuna.

Hylätyssä esityksessä ei linjata, miten sote-uudistusta viedään eteenpäin. Siinä tuodaan esiin vain sosiaali- ja terveydenhuollon yleisiä periaatteita ja uudistuksen keskeisiä tavoitteita.

Peruspalveluministerin esitysluonnoksen mukaan uudistuksella parannetaan väestön yhdenvertaista pääsyä palveluihin. Uudistuksella myös vahvistetaan hoitopolkujen toimivuutta ja puretaan hallinnonalojen välisiä raja-aitoja. Uudistuksesta todetaan myös, että se vahvistaa sekä erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon että sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatiota. Guzenina-Richardsonin linjaukset eivät vain kerro, miten tämä kaikki saadaan aikaiseksi.