1. yle.fi
  2. Uutiset

Ylen ohjelma Kim Jong-ilin lapsenlapsesta saanut paljon julkisuutta maailmalla

Ohjelmassa Elisabeth Rehn haastattelee Pohjois-Korean entisen johtajan Kim Jong-ilin pojanpoikaa Kim Han-solia.

Kotimaan uutiset
Kim Han-sol
The Kim Han-sol interview, in English, starts at 1:35.

Ylen tv-ohjelma Elisabeth kohtaa on saanut runsaasti julkisuutta maailmalla. Ohjelmassa Elisabeth Rehn haastattelee Pohjois-Korean entisen johtajan Kim Jong-ilin pojanpoikaa Kim Han-solia.

Muun muassa talouslehti Wall Street Journal (siirryt toiseen palveluun), brittiläinen Guardian (siirryt toiseen palveluun) ja ruotsalainen Svenska Dagbladet (siirryt toiseen palveluun) ovat uutisoineet harvinaisen televisiohaastattelun.

Useissa merkittävissä YK-tehtävissä aikoinaan toiminut Rehn haastatteli 17-vuotiasta Kim Han-solia Mostarin kaupungissa Bosnia ja Hertsegovinassa. Kim Han-sol on opiskellut maassa viime vuodesta.

Kim Han-sol sanoo Rehnin haastattelussa muun muassa toivovansa, että Koreat jonain päivänä yhdistyisivät.

- Olen aina unelmoinut, että eräänä päivänä menen takaisin ja parannan asioita ja ihmisten oloja. Unelmoin myös yhdistymisestä, koska on todella surullista, että en voi mennä toiselle puolelle tapaamaan ystäviäni, Kim Han-sol sanoo.

Kim Han-sol on Pohjois-korean pitkäaikaisen diktaattorin Kim Jon-ilin vanhimman pojan Kim Jong-namin poika. Kim Han-sol sanoo haastattelussa, ettei ole koskaan tavannut isoisäänsä.

Tuotantoyhtiö Cityportalin tuottama Elisabeth kohtaa: Kim Han-solin esitettiin Yle Fem -kanavalla maanantaina. Ohjelman voi edelleen katsoa Yle Areenasta.

Lue seuraavaksi