Vihreät ahkeria vaalikoneeseen vastaajia

Muista eduskuntapuolueista seuraavaksi aktiivisimmin Ylen vaalikoneeseen ovat osallistuneet kokoomuksen ja RKP:n ehdokkaat. Alhaisin osallistumisprosentti on perussuomalaisilla ja vasemmistopuolueilla.

Kuntavaalit 2012
Ylen vaalikone

Ylen vaalikoneeseen on runsas viikko ennen vaalipäivää vastannut useampi kuin kolme neljästä (77 prosenttia) vihreiden kuntavaaliehdokkaasta. Vihreät nousevatkin aktiivisimpana ryhmänä esiin eduskuntapuolueiden joukosta.

Kokoomuksen ehdokkaista mukana on tähän mennessä vajaat 65 prosenttia, RKP:n luku on 60 prosenttia.

Muista eduskuntapuolueista kristillisdemokraattien ehdokkaiden osallistumisprosentti on 55 ja keskustan 52.

Vasemmistopuolueiden ehdokaslistoilta vaalikoneeseen on ehtinyt vastata noin puolet. Vasemmistoliiton kaikista kuntavaaliehdokkaista vaalikoneessa on mukana liki 50 prosenttia ja sosiaalidemokraateista 49 prosenttia.

Kaikista eduskuntapuolueista Ylen vaalikoneeseen ovat laiskimmin osallistuneet perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaat. Heistä runsaat 47 prosenttia on mukana vaalikoneessa.

Piraattipuolueesta lähes kaikki mukana

Muista rekisteröityneistä puolueista vielä vihreitäkin aktiivisempia vaalikoneeseen vastaajia löytyy piraattipuolueesta. Puolueen kuntavaaliehdokkaista 91 prosenttia on vastannut Ylen vaalikoneeseen.

Ylen vaalikoneessa on tähän mennessä mukana 20400 ehdokasta. Määrä kasvaa vielä vaalipäivään mennessä. Kaikkiaan vaaleissa on asetettu 37125 ehdokasta. Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 28. lokakuuta.

Haluatko mukaan vaalikoneeseen?

Jos olet kuntavaaleissa jonkin puolueen ehdokkaana, etkä ole Ylen vaalikoneessa, voit vielä päästä mukaan. Puolueet ovat toimittaneet ehdokkailleen ohjeet vaalikoneeseen pääsemiseksi. Ole tarvittaessa yhteydessä puolueeseen.

Mikäli olet yhteislistan tai valitsijayhdistyksen asettama puolueiden ulkopuolinen ehdokas, täytä lomake ja ota yhteyttä.