Pirkkalassa syyslomalaiset olivat mysteerien jäljillä

Pirkanmaalla on vietetty koululaisten syyslomaa sateisessa säässä. Mutta se ei ole haitannut, sillä tekemistä on haluavalle riittänyt yllin kyllin myös sisätiloissa.

syysloma
Lapset leikkivät kutitusleikkiä
Teatterileirillä leikittiin ensin, ja vasta sitten lähdettiin etsimään Atlantista.

Pirkkalassa syyslomalaiset ovat päässeet muinaisten mysteerien jäjille. Aiemmiltakin vuosilta tuttu teatterileiri on tarjonnut lapsille tällä kertaa mahdollisuuden tutkimusmatkailuun.

Lochnessin hirviö, Tutankhamonin hauta ja kadonnut Atlantis. Siinä jännitystä alakoululaisille.

Leikin varjolla

Pirkkalan nuoriso- ja kulttuuritoimen teatterileiri on toteutettu leikkiteatterimetodilla.

- Tässä yhdistyy vähän kaikki hauskanpito. Täällä lapset tutustuvat teatteriin hauskalla ja monipuolisella tavalla. Me teemme myös teemalähtöisen esityksen lasten omien ideoiden pohjalta leirin aikana. Tehdään myös teemaan liittyvää rekvisiittaa, lavasteita ja puvustusta, kertoo teatteri-ilmaisun ohjaaja Maiju Eronen.

Onneksi on erityistaitoja

Torstaina tunnelma oli varsin jännittävä, sillä lapset pääsivät leikkihetken jälkeen kuuntelemaan tarinaa seuraavasta tehtävästään. Onneksi jokaisella lapsella oli jokin erityistaito, jonka avulla he pystyivät matkan vaarat kohtaamaan.

- Mä olen tiedemies. Yks on tähtitieteilijä, siten on joku ihmiskäärmeenkuristaja, eläintenkieltentietäjä, taikuri ja kaikkee tällasia, listasi Tara Järvi.

Kaikkea edellä mainittuja taitoja lapset kyllä tarvitsivat, kun sukellusvene lähti kohi Atlantista: piti uida meressä kuin kala ja kohdata pelottava Medusa.