A2-kielen opiskelu heikkoa Imatralla

Imatran kaupungin kasvatus- ja opetuspäällikkö Ulla Laine haluaisi A2-kielen opiskelun uudelleen tarkasteluun. Käytännössä toisen vieraan kielen opiskelu alaluokilla ei ole nyt mahdollista.

Kielikoulutus ja kieliopinnot
Englannin tunti.
Yle

Toisen vieraan kielen opiskelu alakoulussa pitäisi ottaa uudelleen pohdittavaksi Imatralla. Imatran kaupungin kasvatus- ja opetuspäällikkö Ulla Laineen mielestä Venäjän tarjoamista A2-kielenä tulisi harkita, koska siirtyminen Itä-Suomen kouluun viidenneltä luokalta ei ole enää mahdollista samalla tavalla kuin ennen.

Imatran kieliohjelman mukaan A2-kieleksi tarjotaan vain englantia, jos oppilas valitsee ensimmäiseksi vieraaksi kieleksi ranskan tai saksan. Ranskan tai saksan opiskelijoita ei kuitenkaan ole ollut vuosiin.

Lappeenrannassa opiskellaan venäjää, saksaa ja ranskaa

Esimerkiksi Lappeenrannassa toisen vieraan kielen opiskelu on yleisempää. Runsas 30 % oppilaista tekee valinnan A2-kielen opisekelusta. Vaihtoehtoina ovat ranska, saksa ja venäjä. Venäjä on kielistä suosituin.

Kieliryhmien kooksi on vakiintunut 10-12 oppilasta, vaikka ryhmäkooksi on määritelty 16 oppilasta. Omassa koulussa olevien opetusryhmien lisäksi on kahden koulun yhteisiä ryhmiä sekä verkko-opetusta hyödyntäviä etäryhmiä. Noin 20 prosenttia oppilaista opiskelee alakoulussa A2-kieltä.