Hyppää sisältöön

Brittiyhtiö sanoo tekevänsä bensiiniä ilmasta

Air Fuel Synthesis -yhtiö toivoo, että sen kehittämä tekniikka on ratkaisu ihmiskunnan riippuvuuteen fossiilisista polttoaineista.

Brittiläinen Air Fuel Synthesis -yhtiö kertoo kehittäneensä tekniikan, jonka avulla bensiiniä pystyy tekemään ilmasta. Yhtiö väittää tehneensä polttoaineeksi kelpaava bensiiniä kaikkiaan viisi litraa elokuun jälkeen.

Yhtiö sanoo tekevänsä polttoaineen käytännössä hiilidioksidista ja vesihöyrystä elektrolyysin avulla.

Prosessi alkaa erottamalla ilmassa oleva hiilidioksidi ja sekoittamalla sitä natriumhydroksidiin. Seoksesta syntyvästä natriumkarbonaatista eli soodasta erotetaan puhdas hiilidioksidi elektrolyysillä.

Tämän jälkeen - niin ikään elektrolyysin avulla - vesihöyrystä erotetaan vety, johon puhdas hiilidioksidi sekoitetaan. Lopputuloksena syntyy hiilivetyä, metanolia. Metanoli ajetaan polttoainereaktorin läpi, ja näin saadaan aikaan käyttövalmista bensiiniä.

Jos tekniikka pystytään kehittämään massatuotantoon sopivaksi, voi se merkitä loppua ihmiskunnan riippuvuudelle fossiilisista polttoaineista, asiantuntijat iloitsevat. Air Fuel Synthesis -yhtiön tavoitteena on lisätä tuotantokapasiteettia niin, että kahden vuoden kuluttua yhtiö kykenisi tuottamaan tonnin bensiiniä päivässä.

Jos prosessissa pystytään käyttämään pelkästään uusiutuvaa energiaa, voidaan bensiiniä tuottaa täysin hiilineutraalisti, yhtiö kehuu.

Yhtiö myöntää, että prosessi saattaa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta vakuuttaa, että tekniikka on tieteellisesti todistettu. Yhtiö esitteli keksintönsä tällä viikolla Lontoossa pidetyssä insinöörikonferenssissa.

.
.