1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Polkuautoilu liikennekaupungissa on aina muodissa

Helsinkiin vuonna 1958 avatussa Lasten liikennekaupungissa opettelee liikennesääntöjä jo kolmas sukupolvi. Liikennekaupunki näytti loppumattoman suosionsa myös perjantaina, kun syyslomalaiset päästettiin polkuautojen rattiin.

Kotimaan uutiset
Lapset polkuautoilevat liikennekaupungissa.
Yle

Nyt vaihtui vihreä! jonon ensimmäinen poika huutaa, ja iloinen letka polkuautoilijoita lähtee liikkeelle. Liikennekaupungissa lapset pääsevät harjoittelemaan liikenteen kiemuroita turvallisissa olosuhteissa.

Kaupungin kaduilla on opetettu lapsia yli viidenkymmenen vuoden ajan.

- Täällä käy jo kolmas sukupolvi. On mukava kuulla aina näitä juttuja, että minun lapseni ja lapsenlapseni, iloitsee Lasten liikennekaupungin vastaava ohjaaja Eija Hautala.

Hän on itsekin ajanut pienenä polkuautoja, ja myös hänen lapsenlapsensa kokevat nyt saman riemun.

- Omassa lapsuudessani opetettiin katsomaan ensin oikealle ja sitten vasemmalle. Nykyään pitää katsoa joka suuntaan, kun 50 vuodessa autot on lisääntyneet niin valtavasti.

Syyslomalaiset jaksavat ajaa liikennekaupungin katuja uudestaan ja uudestaan, ja ainakin liikennevalot tuntuvat olevan hyvin hallussa. 4-vuotiasta Einoa vähän harmittaa, kun toimittaja keskeyttää ajon ja utelee punaisesta valosta.

- No siinä pitää pysähtyä. Kai sinä nyt sen näit, hän tokaisee.

Lue seuraavaksi