1. yle.fi
  2. Uutiset

Netflix pahoittelee tekstien luvatonta käyttöä

Netflix-palvelu selvittää, mistä tapahtunut johtuu. Palvelu lupaa poistaa ohjelmat, joissa on käytetty luvattomia tekstityksiä.

Kotimaan uutiset
Kuvakaappaus Andromedan jaksosta Netflixissä.
Netflix

Elokuvia ja tv-sarjoja internetissä jakava Netflix-palvelu pahoittelee, että se on käyttänyt harrastajien tekemiä tekstityksiä palvelussaan luvatta. Netflixin viestinnästä vastaavan Cocomms-yhtiön edustajan mukaan yhtiö pahoittelee tapahtunutta ja selvittää, mistä tapahtunut johtuu.

Netflix on poistanut ainakin osan Andromeda-sarjan jaksoista palvelustaan. Kyseisissä jaksoissa on käytetty Divx Finlandin käännöksiä. Netflix sanoo, että se tilaa elokuvien ja sarjojen oikeuksia useilta toimittajilta, joiden kanssa yhtiö selvittää tapahtunutta.

Vapaaehtoispohjalta käännöksiä tekevä DivX Finland -yhteisö kertoi, että Netflix on käyttänyt sen tekstityksiä. Toiminta on kielletty DivX Finlandin lisenssissä. Lisäksi vapaaehtoispohjalla tehtävät käännökset ovat ongelmallisia tekijänoikeuksien takia, sillä itse DivX:llä ei ole oikeutta levittää tekijänoikeuksien suojaamaa materiaalia.

Lue seuraavaksi