Somalialaisia merirosvoja tuomittiin Saksassa

Saksan lipun alla olleen aluksen kaapanneet kymmenen somalimiestä tuomittiin vuosien vankeusrangaistuksiin Hampurissa. Kyseessä oli ensimmäinen oikeudenkäynti merirosvoja vastaan Saksassa noin 400 vuoteen.

Ulkomaat

Kymmenen somalialaista merirosvoa tuomittiin eri pituisiin vankeusrangaistuksiin Saksassa perjantaina. Miehet kaappasivat Saksan lipun alla olleen aluksen Somalian edustalla vuonna 2010.

Merirosvoille hampurilaisessa tuomioistuimessa annetut vankeustuomiot ovat pituudeltaan kahdesta seitsemään vuotta. Syyttäjät vaativat osalle miehistä jopa 12 vuoden tuomioita. Oikeudenkäynti aloitettiin jo vajaat kaksi vuotta sitten, mutta muun muassa tuomittujen henkilöllisyyden varmentaminen hankaloitti ja hidasti prosessia.

Hollannin laivaston alus pidätti merirosvot vain tunteja sen jälkeen, kun nämä olivat kaapanneet aluksen vajaan tuhannen kilometrin päässä Somalian rannikosta vuoden 2010 huhtikuussa. Aluksen 15-jäseninen miehistö onnistui pakenemaan kaappaajia niin sanottuun turvahuoneeseen.

Merirosvojen iskut ovat vähentyneet Somalian edustalla sen jälkeen, kun muun muassa EU on toiminut alueella merirosvoja vastaan. Viime vuonna merirosvot tekivät vielä 176 iskua, mutta kuluvana vuonna iskuja on tuorempien tilastojen mukaan ollut toistaiseksi 34.

Hampurissa päättynyt käsittely oli ensimmäinen oikeudenkäynti merirosvoja vastaan Saksassa yli 400 vuoteen.

Lähteet: AFP