Gazaan pyrkivän avustuslaiva Estellen lähellä neljä tunnistamatonta alusta

Estellen päällikön mukaan Suomen ulkoministeriö varoitti alusta perjantaina puolilta päivin, että Israel on uhannut pysäyttää aluksen kansainvälisillä vesillä.

Ulkomaat

Gazan palestiinalaisalueelle purjehtivan avustuslaiva Estellen läheisyydessä on neljä tunnistamatonta alusta.

Estellen suomalaisen päällikön Mika Jämiän mukaan aluksen tutkassa näkyy muutaman mailin päässä yhteensä neljä tunnistamatonta pistettä. Jämiä uskoo, että kyseessä saattavat olla Israelin laivaston alukset.

Emme tiedä, mitä ne ovat, mutta ne kulkevat tätä samaa viiden solmun tuntivauhtia ja pysyvät samalla etäisyydellä meistä.

Mika Jämiä

- Emme tiedä, mitä ne ovat, mutta ne kulkevat tätä samaa viiden solmun tuntivauhtia ja pysyvät samalla etäisyydellä meistä, Jämiä kuvaili tilannetta Yle Uutisille myöhään perjantai-iltana.

Jämiän mukaan alukselle soitettiin Suomen ulkoministeriöstä tänään perjantaina puolilta päivin ja varoitettiin, että Israel on uhannut pysäyttää aluksen kansainvälisillä vesillä.

- Ihmetyttää, että Israel voi vain ilmoittaa tulevansa kansainvälisille vesille kauppa-aluksen kimppuun.

Jämiän mukaan kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun ulkoministeriöstä varoitetaan, että Israel voi käyttää voimatoimia Gazan alueen valvonnassa.

Estelle oli myöhään perjantai-iltana vielä noin sadan mailin päässä Gazan rannikolta. Aluksen on arvioitu saapuvan Gazaan lauantaina.

Suomen lipun alla purjehtiva Estelle on matkalla Gazaan. Muun muassa sementtiä, vedenpuhdistuslaitteita ja sairaalatarvikkeita kuljettavan Estellen tarkoituksena on murtaa Israelin julistama Gazan merisaarto. Ruotsalaisen Ship to Gaza –järjestön omistaman laivan kyydissä on poliitikkoja ja julkisuuden henkilöitä eri maista.