Meksiko haluaa lapset laihdutuskuurille

OECD:n tilastojen mukaan Meksikossa on toiseksi eniten ylipainoisia ihmisiä maailmassa. Lihavuustilastojen kärjessä porskuttaa Yhdysvallat. Lasten lihavuudessa Meksiko on tilastoissa neljäntenä.

Ulkomaat

Meksiko yrittää saada lapset vähentämään virvoitusjuomien litkimistä ja rasvaisen ruoan syömistä. Maan opetusministeriö on käynnistänyt kampanjan, jonka avulla on tarkoitus rohkaista nuorisoa muuttamaan ruokailutottumuksiaan.

Kuluneella viikolla lapsia on valistettu terveellisemmistä ruokailutottumuksista 124 koulussa. Meksikossa erittäin suositun vapaapainin tähtinimet on otettu mukaan kampanjoimaan terveellisemmän ruoan puolesta.

OECD:n tilastojen mukaan Meksikossa on toiseksi eniten ylipainoisia ihmisiä maailmassa. Lihavuustilastojen kärjessä porskuttaa Yhdysvallat.

Lasten lihavuudessa Meksiko on tilastoissa neljäntenä. Meksikoa enemmän ylipainoisia lapsia on Kreikassa, Yhdysvalloissa ja Italiassa. Latinalaisen Amerikan maista Meksikossa on eniten lihavia lapsia. Maan pojista 29 prosenttia ja tytöistä 28,1 prosenttia on ylipainoisia.

Opetusministeri Jose Angel Cordova varoittaa, että lasten ylipainon vähentäminen ei tapahdu hetkessä. Hänen mukaansa meksikolaisiin perheisiin ja koko yhteiskuntaan on iskostettava täysin uusi kulttuuri. Tuloksia voi hänen mukaansa odottaa noin kymmenen vuoden kuluttua.

Meksikossa kulutetaan eniten virvoitusjuomia maailmassa. Meksikolainen litkii vuosittain keskimäärin 163 litraa sokerilimonadeja.

Maan kadut ovat turvoksissaan ruokakojuja, joista saa ostaa rasvaisia tacoja usein alle eurolla. Lapsille kaupataan usein koulujen ulkopuolella halpoja maissi- ja vehnäleipiä.

Lähteet: AFP